A bénáknak tényleg minden nap meg kell masszírozni a nem mozgó izmaikat?
Egyébként ez érdekes, nyilván abban nyilvánul meg az egész hogy mivel az izmok nem mozognak, a masszázzsal segítsd a vérkeringést, szerintem.
A film egyébként nagyon jó, pont ma néztem meg :)
Igen, biztos a vérkeringés miatt lehet. És akkor biztos az is elég jó, ha valaki pl. a nem béna kezével masszírozza a bénát.
Ez a film nekem is tetszett elsőre. De volt valami mellékíze, és másodszorra látva már nem.
Akkor vajon a kórházban és később a rehabilitáción pl. agyvérzés után miért nem csinálják? Vagy csak ajánlott, és lehet, hogy jobb lesz tőle, de nem biztos?
És tényleg, az egyik ismerős öregember karja-keze egészen ki volt tekeredve. Bár -talán csak szokásból- állandóan masszírozgatta a másik kezével. Lehet, hogy akkor nem biztos, hogy a masszírozás használ.
A masszázs mindenképpen jó hatással van a szervezetre. Ahogy mások is írták, élénkíti a vérkeringést. Mellette kimozgatást is lehet/kellene csinálni, hogy az ízületek ne merevedjenek be.
Egy tanárom fia autóbalesetben nagyon megsérült. Az orvosok azt mondták soha nem épül fel, jórészt béna marad. Majdnem szó szerint éjjel-nappal masszírozta, tornáztatta. Ma már csak a bal kezén látszik némi gyengeség. A törődés, a szeretet csodákra képes. És az akarat!
Ez nagyon érdekes!
És akkor annál inkább érthetetlen, hogy a kórházakban,intézetekben nem masszíroznak. Vagy legalább nem tanítják a pácienseket meg a családtagokat rá.
Már csak azért is érthetetlen, mert a kórházakban igen gyakori szövődmény a fekvőbetegek tüdőgyulladásból eredő halála, amit mellkasmasszsázzsal sok esetben meg lehetne előzni.
A fő ok, hogy az orvosoknak nincs a standard eszközkészletében a masszázs, nem igazán tanulnak róla, alig jut eszükbe. Belenéztem a tankönyveikbe, és elborzadtam...
Üdv: egy gyógymasszőr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!