Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A gerinc sérv kitapintható a...

A gerinc sérv kitapintható a gerincen ujjal? Vagy ha kis fájó csomot érzek a gerincen az valami más lehet?

Figyelt kérdés

2015. máj. 24. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem. Az nem kis fájó csomó. Az nagyon tud fájni.
2015. máj. 24. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Masszőr vagyok,súlyos ,előrehaladott esetben tapintható igen,de tilos nyomkodni . Esélyesebb,hogy valami más ,esetleg bőrgyógyászati probléma .Mozog ,ugrál ha finoman hozzányúlsz,vagy inkább kemény ? A gerinc melletti izmokban gyakori a csomó,az fájdalmas ,és kemény,de orvosnak kell megmutatni!
2015. máj. 24. 23:03
 3/8 A kérdező kommentje:
leírom h mi történt velem.pakoltam nehez 80 kg köveket kb 3 hete. aztán elkezdett kicsit szurni ott azon a ponton a hátam de nem foglalkoztam vele. kb 1 hétig így volt aztán edzésen guggolásnál amikor a vállamra vettem a súly beleszúrt a fájdalom oda.hazamentem mert fájtnehezen mozogtam. anyámat kértem hogy nyomkodja meg a hátam hogy hol fájhat, utána elkezdett jobban fájni alig bírtam felkellni az ágyból. másnapra kicsit jobb lett de nehezen mozogtam. elmentem orvoshoz csináltak röntgent és adtak gyogyszereket. ez volt 10 napja azota nagyon ehyhe javulás van naprol napra de még fáj mindíg. kb 3 napja kértem meg anyukámat h a gerincemen huzza végig az ujját ,hogy érez e valamit és akkor fedezte fel ngyon kis pup szerű és ha megnyomja fáj. ez a gerincen van nem mellette. a karomban is éreztem zsibbadást néha.
2015. máj. 25. 00:09
 4/8 Yolo2 ***** válasza:
Pontosabban hol található a csomó a gerinceden? Derék-, hát-, nyaktájék?
2015. máj. 25. 01:06
 5/8 A kérdező kommentje:
A gerincen hat reszen.
2015. máj. 25. 09:29
 6/8 Yolo2 ***** válasza:
Akkor a kar zsibbadását nem valószínű, hogy gerinceden tapintható csomó okozza. Arra tippelek, hogy kisizületi sérülés lehet a púp, de nem vagyok mágus. Érdemes elmenni orvoshoz, vagy manuálterapeutához.
2015. máj. 26. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:

a gerinc sérv(porckorong sérv) vagy discus hernia kézzel semmilyen esetben sem tapintható/diagnosztizálható, maximum az általa okozott izomspazmus. a discus/porckorong a csigolyacsontok közötti puha rostos korong, a sérv azt jelenti hogy ennek a korongnak a közepén lévő kocsonyás rész(nucleus p.) utat törve elindul a porckorongon kívülre, legelőször azt kiboltosítva majd átszakítva, ez rossz esetben a gerinccsatorna vagy a gerinccsatornát elhagyó idegek kilépési zonája felé az ún. foramen rések irányába történik ahol az itt futó idegköteget elérve és azt nyomás alá helyezve okoz különböző nem csak a hát/gerinc hanem végtagok/szervek területre lokalizált fájdalmakat zsibbadásokat funkciózavarokat. Egy bizonyos kor után már majdnem mindenkinek megtalálhatók a gerincén ilyen és ehez hasonló elváltozások, a legtöbb esetben jól kezelhető.

Az, hogy zsibbad a karod, fáj a hátad, csomós, nehezen tudod mozgatni, akár utalhat sérvre is, de még 1000 más gerinc vagy izom betegségre/állapotra

a röntgen leleted mit ír? az orvos mit mondott?

egy pár szemléletes kép, hogy mi is az a "gerincsérv":

[link]

[link]

itt egy kép ahol többféle kopásos, elhasználódásos elváltozás is látszik:

[link]

2015. máj. 31. 03:45
 8/8 anonim válasza:
Èn nekem is fáj a nyakam már jó 1 ève ès ha hozzá nyúlok èrzek egy csomót a csigonyámon ami mozog olyan mintha surlódna ès soka roppog a nyakam? Mi lehet ez? 1
2020. jan. 22. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!