Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » SOS! Mi a teendő égési sérülés...

SOS! Mi a teendő égési sérülésnél?

Figyelt kérdés

[link]

Olajjal megégettem a kezem, másodfokú égés(szerintem), felhólyagosodott egy helyen, a másiknál pedig lejött a bőr. Folyattam rá vizet, majd borogatás volt rajta fél óráig. Ezután mit csináljak? Bekenhetem valamivel, vagy hagyjam levegőzni? Előre is köszönöm!

2015. máj. 17. 13:46
 1/10 anonim ***** válasza:
menj orvoshoz
2015. máj. 17. 13:48
 2/10 A kérdező kommentje:
a mi kórházunkban, miután 2órát ülök a sürgősségin, ezzel a kéz kis pöttyel kiröhögnek...valami más esetleg?
2015. máj. 17. 13:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha van nagyobb ragasztód, ragaszd le, aztán egy pár nap múlva leveheted, levegőztesd, és ha már egy kicsit begyógyult, akkor tegyél rá Panthenolt, Neogranormont, vagy Bepanthent. Ahonnan nem jött le a bőr arra tehetsz most is. Én így csináltam
2015. máj. 17. 13:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2015. máj. 17. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Semmit nem szabad rátenni ha hólyagos, vagy sebes, fedd be steril kötéssel, hogy ne fertőződjön el.
2015. máj. 17. 14:05
 6/10 vfrtom ***** válasza:
Betadinkenőcs, ne kend be semmivel, max steril géz ,de az meg bele fog ragadni kenőcs nélkül. Hagyd megszáradni a sebet.
2015. máj. 17. 14:06
 7/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem szabad semmit sem rákenni/ráfújni égési sérülésre, hanem 15-20 percig hűteni kell, a legegyszerűbb ha hideg csapvizet folyatsz rá, majd a hűtés után steril fedőkötést kell a sebre helyezni.
2015. máj. 17. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Betadine-nal bekenheted, sőt, jó lenne, ha bekennéd, és steril gézzel fedd le, ha van otthon.

A hólyagot jó lenne kiszúrni, ha van otthon steril injekciós tűd, ha nincs, inkább hagyd, holnap, ha nem fakad ki magától, akár háziorvosnál is megcsinálják, ezért valóban fölösleges sürgősségire menni.

2015. máj. 17. 14:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Még egyelőre gennyesek a sebek, akkor is rakjak rá gézt?
2015. máj. 17. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Gennyesek, vagy váladékoznak? Ha friss a seb, nem valószínű, hogy már begennyesedett.

A fertőzés elkerülése érdekében kéne fedni steril gézzel, Betadine-t tegyél rá, az is jó, ha a gézre nyomod, és a kenőcsös részt ráborítod a sebre.

2015. máj. 17. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!