SOS! Mi a teendő égési sérülésnél?
Olajjal megégettem a kezem, másodfokú égés(szerintem), felhólyagosodott egy helyen, a másiknál pedig lejött a bőr. Folyattam rá vizet, majd borogatás volt rajta fél óráig. Ezután mit csináljak? Bekenhetem valamivel, vagy hagyjam levegőzni? Előre is köszönöm!
Betadine-nal bekenheted, sőt, jó lenne, ha bekennéd, és steril gézzel fedd le, ha van otthon.
A hólyagot jó lenne kiszúrni, ha van otthon steril injekciós tűd, ha nincs, inkább hagyd, holnap, ha nem fakad ki magától, akár háziorvosnál is megcsinálják, ezért valóban fölösleges sürgősségire menni.
Gennyesek, vagy váladékoznak? Ha friss a seb, nem valószínű, hogy már begennyesedett.
A fertőzés elkerülése érdekében kéne fedni steril gézzel, Betadine-t tegyél rá, az is jó, ha a gézre nyomod, és a kenőcsös részt ráborítod a sebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!