Gerinc/Porckorongsérvem van? 15/L Tünetek lent
Figyelt kérdés
1,5 éve nagyon fájt a derekam fél év ( igen sajnos ez rengeteg idő ) után mentem el orvoshoz mert nem tartottam komolyabbnak azt hittem valami rándulás vagy valami , akkor ki is hagytam a sportot aztán elmentem orvoshoz aki konkrétan nagyon nem tudta h mi bajom ... aztán olyan három negyed évig fájt aztán elmúlt . Pár napja távolugortam és megint előjött ... Nagyon fáj ... nyomásra is fáj egy pontba és ha meg emelem a lábam akkor rettentően fáj az egész derekam . Hétfőn megyek vele orvoshoz ( persze nem ahhoz akinél korábban voltam ) Nem tudjátok mi ez ? : ( lehet , hogy gerincsérv ? Hajolásnál és egyéb mozgásoknál , lábemelésnél stb. nagyon fáj és a gyógyszer nem hat ... Hiába az izomlazíttó , a fájdalom csillapító , gyulladáscsökkentő ...2015. ápr. 24. 17:48
1/2 anonim 

válasza:

Lehet prockorongsérv, sajnos ha egyszer előjött, utána mindig van esély a kiújulásra. Ha nagyon fáj, akkor a kemény felületen történő vízszintes fekvés pár napig, plusz Milgamma vagy B vitamin komlexum szedése segít. Próbáld ki, hogy elviselhetőbb-e ha a derekad alá egy összetekert törülközőt vagy laposabb kispárnát teszel. Nem szabad ugrálni, futni, az ilyen ütődések ártanak neki, és cipekedni sem. Nekem volt sokszor, sok idő volt, mire megtanultam mi a jó. A fekvés alatt visszahúzódik a kitüremkedő vagy becsípődött ideg, ez kicsit lassú folyamat, ki kell várni. Közben ha már nem fáj nagyon nyújtó gyakorlatokat csinálhatsz, hason fekve előrenyújtott kezekkel nyújtod a lábaidat, kezeidet. Ugyanezt négykézláb is. Ez segít a porcokat rendberakni. Keress rá majd tornákra a youtube-on (ha már nincs erős fájdalmad csak akkor), lowback pain exercises néven. Mert ezek sokkal többet érnek az orvos által adott injekciónál.
2/2 anonim 

válasza:

15 évesen inkább lehet valami hanyagtartási, izomgyengeségi, növekedési vagy gerincferdülés okozta fájdalom. A sérv az sokkal inkább az idősebbeket érinti(30+) persze 15 évesen sem kizárt pl. traumás okok vagy alkati hajlamtól függ. De orvos tudja ezt megmondani a szükséges vizsgálatok és személyes konzultáció után. Írd meg, hogy mi újság van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!