Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megcsapott az áram! Lehet...

Sberci kérdése:

Megcsapott az áram! Lehet bajom? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Pakolás közben szétcsúszott a laptop tápjának az átalakítós része és össze vissza akartam rakni csak nem vettem észre hogy kijött a "lap" és és az megfogtam ( két ujjal...bal középső és hüvelykujj), eléggé megrázott de kb csak az alkarom közepéig érzetem. Most eléggé fáj meg piros mint az első fokú égésnél a bal középső ujjam.

Komolyabb bajom lehet még? Vagyis el kéne-e mennem orovoshoz?

14/F

#áram #rippikáétónyémó #ujhz
2015. ápr. 13. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Ha fáj és piros lett, akkor igen, azonnal menj orvoshoz.
2015. ápr. 13. 14:17
 2/5 Trafó1 ***** válasza:
100%
Ha fáj és piros akkor csak égési sérülésed van, két ujjad között záródott az áramkör, így a szívedet és az idegrendszeredet nem bántotta, ettől függetlenül szólj a szüleidnek és bízd rájuk a döntést, valószínű, hogy semmi bajod de ezt csak orvos mondhatja ki, rossz esetben akár vérrögöt is okozhat az áramütés, de ha itt írogatsz akkor nincs nagy gáz:-PPP
2015. ápr. 13. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
77%
lehet komoly következménye az áramütésnek, és nem mindig azonnal jön elő, ezért minden esetben orvoshoz kell menni.
2015. ápr. 13. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha zsibbadást érzel a kezedben, akkor mindenképpen. Vérhígítót fog adni rá az orvos vérrög ellen. (A vérsejteknek és az érfalaknak pozitív elektromos töltésük van, ezért nem tudnak egymáshoz tapadni. Az áram ezt zavarja meg.)
2015. ápr. 13. 15:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Azóta már semmit nem érzek (mármint bajt), nem piros már az ujjam sem és nem is fáj
2015. ápr. 13. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!