Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megcsipett/megrázitt az áram?

Robi1027 kérdése:

Megcsipett/megrázitt az áram?

Figyelt kérdés
Kb 20perce kihuztam a laptop töltöt az arambol és a töltö villa részéhez hozza ért az ujjam megcsipett? az aram (laptopba már nem volt a tőltö bedugva akkor huztam ki árambol. Lehet valami bajom vagy ettöl semmi?

2015. márc. 16. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Semmi.
2015. márc. 16. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Ez miért lehetett? Hibás a töltö? Vagy esetleg konektor?
2015. márc. 16. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Elektronikailag feltoltodott alkatreszek miatt.
2015. márc. 16. 21:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha a szivemmel,cukrommal nem biztos hogy minden rendben van akkor sem lehet probléma? Most kell majd mennem kivizsgáltatni.
2015. márc. 16. 22:16
 5/8 anonim válasza:
nem
2015. márc. 17. 17:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha megcsípett semmi bajod nem lesz.

Ha megrázott, de túlélted, akkor valszeg nincs nagy gond.

Ha a fél tenyered elégett, vagy van valami komoly elszineződés, akkor az gáz, nem is kicsit. Mentő.

Ha elég zsibbasztósra begvág az áram, legközelebb, és 300 az pulzusod lesz, ne ülj / feküdj le.

Kezdj el járkálni, ha tudsz, amíg helyre nem állnak a dolgok. Az áramütéstől rettenetesen meg lehet ijedni, de azért nem feltétlenül életveszélyes.

Érintésvédelmi relé legyen a lakáselosztóban!

2015. márc. 19. 15:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Nos, számomra nem nyilvánvaló, hogy mi történt.

Ugyanis, nem mindegy, hogy a 230V-ból kihúzott táp ráz meg, vagy kihúzás közben érsz hozzá, vagyis közvetve a 230V érintkezőjéhez.

Az első az inkább kellemetlen, mint életveszélyes. Persze jót biztos nem tesz, de csak a tápban lévő kondenzátor sül ki. A két érintkező közt, amit valószínűleg 1 kézzel érintesz meg, és 1-2 ujjadon megy áram, nem a szíveden.

Persze nem hiszem, hogy mi tudjuk pontosan, hogy mit okoz a hálózati váltakozó áram, és mondjuk a kocsiakku, vagy nagy kondenzátor egyenárama. Tudtommal mindet égési sérüléssel kezelik, nem hiszem, hogy erre külön kezelés lenne, de nem tudom biztosan.

Na persze az is más kérdés, hogy attól, hogy az orvosok nem tudnak mit kezdeni valamivel, az nem jelenti, hogy nincs valakinek baja. De nem tudok olyanról, hogy valakinek ilyenre visszavezethető problémája lenne.

Szóval ilyen pillanati, nyom nélküli kisüléstől.

2015. márc. 29. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:
maradandó agykárosodást okozott ami a helyesírást is tükrözi
2020. ápr. 20. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!