Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megrázott az áram. Lehetett...

Megrázott az áram. Lehetett volna bajom?

Figyelt kérdés
Kiskoromban 4 évesen. Nagyon szerettem szerelni. Egyszer egy tollbetétet dugtam a konnektorba és megfogtam. Jól meg is baszott az áram. Jobb kézzel fogtam kb. 2 - 2.5 mp-ig. Az érzésre nem emlékszem de arra, hogy mindent kéknek láttam arra igen. Akkor még nem tudtam, hogy veszélyes lehet de most itt elèggé durvákat olvasgatok: szívmegállás stb. Nem is csináltam semmit nem mertem megszólalni se. Folytattam tovább az "életem" xd. Lehetett volna bajom is vagy csak szerencse? Egyébként azóta nagyon hiperaktív vagyok nem tudok megállni egy percig sem, folyton mozognom kell. xD

2015. márc. 11. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehetett volna azonnali szívmegállásod.
2015. márc. 11. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Ennyi idővel utána már nem.
2015. márc. 11. 22:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor mázlim van ._. Akkor semmi rosszra nem számìtottam. Azóta eltelt 10 év ::D Egyébként 1 hónapja egy Erősítő rázott meg.. Akkor sem történt semmi. Elég nagy mázlim van akkor.
2015. márc. 11. 22:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal hogy az áramütés után hetekkel is összeeshetsz az utcán, mert ha vérrög képződik, akkor az egy ideig még keringhet, majd egyszer csak elakad valahol... ha az agyban, akkor szívtad meg a legjobban.

Ha az áram a szíven halad át pont, akkor nem kell neki sok idő, hogy megállítsa.

Ha pedig olyan balszerencséd van, hogy nem hozzáérsz, hanem megfogod, akkor el sem tudod engedni, aminek következtében egyre csak erősödni fog az áram, amíg el nem éri a 15-20A és leold a kismegszakító... közben úgy fogod érezni magad, mint a mikróba tett virsli, csak valószínűleg jobban fogsz füstölni.

Gyerekként még veszélyesebb, mert sokkal nagyobb az induló áram!

Gondolom nincs beszerelve FI relé, mindenképp rakass be!

2015. júl. 31. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!