Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Friss műtéti varratot mivel...

Friss műtéti varratot mivel kezeljem? Egy hétig víz nem érheti, de valamivel csak kellene fertőtleníteni. Nem?

Figyelt kérdés
2015. febr. 27. 15:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Engem is műtöttek többször, utoljára hasi műtétem volt daganat miatt. Azt mondta az orvosom hasonló kérdésre, hogy semmivel. Hagyjam minden nélkül gyógyulni a sebet, ne puhítsam fel a környező szöveteket kenőccsel.
2015. febr. 27. 17:28
 12/24 A kérdező kommentje:
Persze, nem is szeretném felpuhítani, de a betadin nem krém, hamar megszárad. Valamivel mindenképpen szeretném időnként fertőtleníteni, nehogy elfertőződjön.
2015. febr. 27. 18:10
 13/24 anonim ***** válasza:

El kell keserítselek: a betadin is 'krém' és kissé zsíros. Próbáld ki a kézfejeden...

Talán ez jó lenne: [link]

2015. febr. 27. 18:21
 14/24 A kérdező kommentje:
Ilyenem van itthon, erről beszélek, csak ezekszerint rosszul írtam.
2015. febr. 27. 18:39
 15/24 A kérdező kommentje:
Utánanéztem, van kenőcs és oldat is. Nekem oldatom van itthon.
2015. febr. 27. 18:40
 16/24 anonim ***** válasza:
Semmivel se kell fertőtleníteni.
2015. febr. 27. 20:22
 17/24 anonim ***** válasza:

A betadin az betadin, nekünk is oldat. Kérdező! Jobbulást!

(A popsikenőcs a Bepanten, azzal lehet, hogy összekeveri valaki, de nagyon nem mindegy!)

2015. febr. 28. 15:11
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Van kenőcs is, én sem tudtam, de tényleg van: [link]

2015. márc. 1. 12:08
 19/24 anonim válasza:
Belso,kulso bokaval mutottek most 8 hete.Az orvos azt mondta,hogy semmivel nem kell fertotleniteni meg kenni a sebeket hanem haggyam magatol gyogyulni.Mar egy hete a steril lapokat is leszettem es szabadon hagyom,nagyon szepen gyogyulnak a vagasaim.Csak akkor hasznalok sima steril lapot(fertotlenitok es kremek nelkul) ha megyek valahova es csizmat huzok.
2015. márc. 2. 09:03
 20/24 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Nem fertőtlenítem most én sem. Nekem még a varrat benne van, de ha kiszedik, akkor biztosan fogom kenni, nagyon jó kis krémek vannak, amit ha kitartóan használsz (akár egy évig is), akkor halványabb lesz a heg. Tapasztalat .... Én a kék kenőcsre esküszöm.
2015. márc. 2. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!