Fraxiparine a hasba mekkora területre adható?
Nem csak hasba adható, hanem oldalba, combba és még felkarba is (bár ezt magadnak nem tudod jól), a lényeg, hogy bőr alá, bőrt összecsippentve, ne izomba.
Nem írja a tájékoztató?
A Clexane-é igen (az is arra van).
Kitartást! Nekem ~10 hónapig kellett napi szinten szúrnom magam (terhesség alatt és még utána is).
Lehet (sőt ajánlott is) variálni a beadás helyét, hogy regenerálódni tudjon a bőr. Én legtöbbször a hasam oldalába adtam, egyik nap az egyik oldalra, másik nap a másikba. A kórházban a felkaromba adták. Amikor a pocakom már túl nagy volt, áttértem combra.
Érdemes a tűt 45 fokban szúrni és csak addig összecsípni a bőrt, míg beszúrod, utána míg benyomod, elengedheted (így rátarthatsz a tűre és ha nem mozog annyit, kisebb a "sérülés"). Nem így írja a tájékoztató, de mindenhol máshol így ajánlják (az orvosom is). Jegelheted is a szúrást megelőzően a területet.
Youtube-on is vannak segítő videók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!