Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehet baja a könyökömnek?...

Lehet baja a könyökömnek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Tegnap beütöttem a könyököm, és nagyon fáj. Lefelé haladtam a lépcsőn, s elcsúsztam. Elég nagyot estem. Ez tegnap délután történt. Egy helyen meg is sérült, meg be is kékült kicsit, de nem is az miatt aggódok. Hanem a fájdalom miatt. Mert ha beakarom hajlítani akkor fájdalmat érzek, vagy ha megemelek valamit. Ha holnapig sem múlik el akkor érdemes vele orvoshoz mennem? Vagy ezek természetes velejárói egy ilyen "baleset" után? Még nem történt velem ilyen. Köszönöm előre is a válaszokat!

2015. jan. 19. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes lenne mielőbb orvossal megnézetned, ha nagyon fáj, mert rosszabb esetben repedhetett, vagy esetleg törhetett a csont.

Pár éve a Párom törte el úgy a könyökét egy péntek délután, hogy először nem tartotta vészesnek, aztán hétvégén már eléggé fájt neki, de nem akart vele bemenni az ügyeletre. Héftőn már nem tudta használni a kezét a munkahelyén, bement vele a kórházba, ahol a röntgen egy komplikált törést mutatott ki.

Remélem, neked kevésbé komoly a sérülésed, de szerintem megnyugtatóbb lenne, ha látná orvos.

2015. jan. 19. 11:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha mozgatni tudod, akkor valószínűleg csak zúzódás. Sajnos az sokkal jobban tud fájni, mint a törés, viszont kezdeni vele nem nagyon lehet semmit.

Azért érdemes elmenni egy röntgenre, hogy tutira minden rendben van, aztán kenegesd flectorral vagy valami hasonlóval, meg fáslizd be (ha tudod... nekem eddig csak bokám zúzódott, szóval fogalmam sincs, hogy kell könyököt fáslizni...). Jobbulást!

2015. jan. 19. 11:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Van itthon fájdalomcsillapító kenőcs, most avval kenegetem, illetve be is van most kötve. Én is bízom benne, hogy nincs komolyabb bajom. Mert pont a jobb könyökömmel történt, és így kevésbé tudom most használni a kezem. Mindenesetre lehet, hogy elmegyek vele az orvoshoz!
2015. jan. 19. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:
lehet
2015. jan. 19. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!