Ütés vagy esetleg rosszabb (comb és tájéka)?
Sziasztok!
Tegnap este, nagyim (85 éves), elesett. Mosdóba akart kimenni, amikor kiabált értünk. Amikor kimentem a folyosóra (fűtött), akkor látom, hogy nagyim a földön ül, elesett. Azt mondja, hogy nem találta a lámpákat, de többet nem mond. Anyukám segítségével és keret segítségével kimentek a mosdóba, de reszketett már akkor is.
Ma reggel, hogy mindenki elment dolgozni és csak én maradtam itthon vele, ami nem baj, csak egymagam tehetetlen vagyok egy 70 kg-s idős nénivel szemben, ha összeesne, így is anyukámmal ketten állítottuk fel lábra. Láza van, 38 fok, már adtam neki lázcsillapítót, zihál, reszket és nem tud lábra állni. Odavittem neki a járó keretet, felült, végig reszket, feláll nagy nehezen, a reszketés már engem is kezdett megijeszteni, hogy ebből mi lesz. Nem tudtam rávenni, hogy tegyen egy lépést és elengedje az asztalt meg a széket, amikor végre elengedte, ha nem vagyok ott, akkor összeesik járókerettel együtt. Pelenka van rajta, most abba pisilt, mert nem tud mozogni, én meg egyedül nem bírok a súlyával, max csak pelenkát tudok alatta cserélni.
Elvileg elmondása alapján a belső combját fájatja, fenékre ült, legalábbis mi úgy láttuk hajnalba. Hogy előtte milyen pózban volt azt nem láttuk, csak azt, hogy fenéken volt.
Orvost azt mondják, hogy még felesleges kihívni hozzá, pedig szerintem ki kellene, ha nincs is törés meg hasonló, legalább egy röntgennel meg kellene róla bizonyosodni, hogy mivel is van dolgunk, persze kórházba bevinni csak mentővel fogjuk tudni, de nem az a lényeg, hanem, hogy én érzem egyedül azt, hogy orvost kellene hozzá kihívni? Anyum talán hazajön a háziorvos rendelése előtt.
Őszintén az elmondottjaim alapján ti minek ítélnétek meg ezt? Csak a jobb belső felső combja fáj nagyim állítása szerint meg láza van, reszket. Szerintetek ez combnyaktörés vagy valami más lehet? :S
Köszönöm szépen a válaszokat!
Lábra továbbra sem tud állni, de enni egy pár falatot evett. Egy nagyon picit van jobban. Nem tud egy lépést sem tenni pedig próbáltattam vele :S
Nem tudom, hogy a vérnyomás ilyenkor mit befolyásolhat, de 138/73 és a pulzus 110 volt. A pulzus nagyon sok. Estére kap vérnyomáscsökkentőt, de én betudom a mostani hajszának, idegességnek a magas pulzusszámot, bár ugye nem vagyok orvos :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!