Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térd problémák?

Térd problémák?

Figyelt kérdés

Néhány hete fájt a jobb térdhajlatom, nemigazán tudtam egy napig kinyújtani teljesen, először csak úgy gondoltam hogy izomláz és egy kisebb túlterhelés van a dologban így nem is foglalkoztam vele jobban. Majd rosszul léptem és egy éles fájdalom kíséretében olyan érzés volt mintha addig a percig egy ínszalag be lett volna akadva és akkor pattant volna ki. Ezután ki tudtam azonnal nyújtani a lábam, viszont nyújtott állapotban nemigazán tolerálta a terhelést, kissé sántikálva behajlított térdel jártam pár napig, de elmúlt az enyhe fájdalom. Körülbelül rá 2 hétre mikor már majdhogynem tökéletesen tudtam és mertem is terhelni, újra félreléptem a lépcsőn, és egy éles fájdalmat éreztem a térdkalácsomban. Ezután újabb 3 nap sántikálás következett, első nap éjszaka is fájt, utána csak ismét ha teljesen nyújtott állapotban terheltem rá a lábamra (ez ünnepekkor volt, így nem is gondoltam orvosra) viszont utána amikor a fájdalom megszűnt, megmaradt az a furcsa érzés, mintha mindig nyomódna a térdkalácsom, mintha valaki állandóan tenyérrel finoman nyomná. Azóta nem fáj, de érzem hogy terhelésre nem az igazi a szívóssága, és ha rárakom a kezem ki- és behajlításnál finoman recseg a térdkalácsom.

Nemtudom hogy ezzel érdemes e elmenni orvoshoz, vagy elég neki ha pihentetem...vagy esetleg fokozatosan terhelhetem-e?

16 éves vagyok és majdnem 180 centi lány létemre, így felmerült az is hogy talán csak gyengék az ízületeim a gyors "nyúlás" miatt... Az ujjaim ízületei már kb. két éve kriminálisan gyengék, főleg a jobb hüvelykujjam, napjában kb 20x kiroppan magától és fájni is szokott, erre mondta az orvos még régebben hogy sok kalciumot szedjek és azért van mert gyorsan nőttem.

Valakinek volt hasonló problémája?

2015. jan. 9. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt minél előbb ki kell vizsgáltatni az ortopédián. Meglehet ú.n. meniszkusz, de más is elképzelhető. Nem szabad elhanyagolni, nehogy bottal keljen járnod.
2015. jan. 9. 21:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Utánanéztem ennek a menikusz-sérülésnek, ahol azt írják hogy "Erős térdhajlítás, guggolás, tánc is okozhatja, mikor az ízfelszínek összenyomják a meniscust. "

Amikor először jelentkezett a térdfájdalmam, előző nap tesó órán a két lábra feladott kitörésszámot én (okosan) csak erre a lábamra hajtottam végre. Így lehetséges hogy akkor lett valami baja, viszont akkor ha valami komolyabb, nem kellene jobban és nem csak időszakosan fájnia..? Tudom elsősorban ezt egy szakorvostól kell kérdeznem...

2015. jan. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!