Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Sajakcsont törés hogyan?

Sajakcsont törés hogyan?

Figyelt kérdés

milyen/mekkora erőbehatástól van, és milyen baleset következménye?

már hallottam, hogy olyankor következik be, amikor tenyérrel előreesel nyújtott kézzel. valaki kifejtené nekem pontosabban, léci?

2014. dec. 19. 13:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Biológia házi, ugye? Hülye egy tanárotok van.
2014. dec. 19. 13:24
 2/15 A kérdező kommentje:
köze sincs hozzá. kosarazás közben föllöktek és tanyáltam a tenyeremre. nem hinném hogy lenne vele valami, csak akkor fáj ha ott megnyomom egy kicsit
2014. dec. 19. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nincs eltörve, de attól még el lehet repedve. Egy röntgenbe nem halsz bele, menj be a kórházba szépen. Igen, így is eltörhet, ahogy te estél.

Amúgy hadd javítsalak ki, az sajKAcsont, nem sajakcsont :D

2014. dec. 19. 13:35
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk orvosok, de biztos van a közelben valaki akinek megvan a tudása meg a röntgengépe és tud válaszolni a kérdésre.
2014. dec. 19. 13:36
 5/15 A kérdező kommentje:

na dejóó! xd

kicsit rásegítettem, most meg ugyanígy elestem otthon is, már nem is kicsit fáj, vagyis akkor is, ha nem nyúlok hozzá, meg ha hozzáérek akkor olyan furi fájdalom tölti el a tenyeremet.

az már biszti hogy megyek orvoshoz, de amugy mik a tünetek ha esetleg törött, vagy zuzodott, mennyire fáj, ja és hoggy zuzódásra jár e gipsz, remélem nem, mert szükségem van még a kezemre, vlki tud nekem mondani valami, esetleg tapasztalatbol?

profi tanyáló vagyok XD

2014. dec. 19. 14:22
 6/15 anonim ***** válasza:
Én úgy vettem észre tapasztalatokból, hogy a sajkacsonttörés nem igazán fáj, csak a röntgenen látszódik, meg érződik, hogy valami nincs rendben. Viszont ha eltört, a terület kis vérellátottsága miatt sokáig tart még meggyúgyul, 12 hét gipszet jelent. Inkább ne legyen igazam, legyen csak valami könnyen gyógyuló zúzódás.
2014. dec. 19. 14:37
 7/15 A kérdező kommentje:
tényleg csak egy kicsit fáj?? ezt hogy érted?
2014. dec. 19. 14:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Itt a gyakorin olvasni olyat, hogy áprilisban eltörte, de csak decemberben vették észre, amikor elment az orvoshoz, mert időről időre bedagat a keze.
2014. dec. 19. 15:00
 9/15 A kérdező kommentje:

voltam dokinál, és 7 röntgenfelvétel eredménye azt mutatja, hogy a sajkacsontom eltört.

viszont a doki nagyon megdöbbent egyrészt, mert nem fáj annyira, sőt most semmi baja a kezemnek, másrészt nincs a kezemben elváltozás...

de milyen furcsa, hogy nem is fáj a kezem SEMENNYIRE

most még egy gipsínt kaptam ujjtól könyökig, de már azzal ijeszgetnek, hogy egyhét múlva vállast kapok

2014. dec. 19. 16:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Na látod, milyen jó, hogy elmentél. Jobbulást, gyógyulj meg hamar!
2014. dec. 19. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!