Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ugye nem fogják leamputálln?!

Ugye nem fogják leamputálln?!

Figyelt kérdés
Pár napja valamiért másképp alszom. Felrakom a kezemet a fejem mellé, és reggelre annyira elzsibbad, hogy gumis állagú lesz a kezem és gyorsan megrázom, megnyomogatom. Nagyon ijesztő. Lehet hülye kérdés, de régebben hallottam, hogy egy férfi a vonaton törökülésbe ült végig 3-4 órát, elzsibbadt neki és le kellett amputálni. Ha megeshet ez a dolog, akkor mit csináljak? Kössem ki a kezemet? :D

2014. nov. 16. 12:05
 1/4 anonim ***** válasza:

xD

Köszi a kérdést. Nem kellesz amputálni. Mélyebb alvás esetében előfordul, hogy a tested nem reagál bizonyos dolgokra.

Nekem is volt amikor reggelre zsibbadtam, vagy kéthétig folyamatosan elaludtam valamelyik végtagomat, de jelentem még mindegyik megvan.

2014. nov. 16. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem fogják, de nézesd meg orvossal magad. A feje mellé, vagy alá teszed? Alvás közben az izmok nincsenek tónusban, ernyedtek. A fej teljes súlyával nehezedik a kezedre, ha rajta tartod. Nem jelentős, de mégis csak nyomja. Ha csak a fejed vonalában van, de nem szorítja semmi, akkor a vérkeringés zavarai is lehet, főleg ha ilyenkor a kezed van a legmagasabban a talajtól (tehát függőlegesen).

Vérnyomásod mennyi szokott lenni?

Valószínű, hogy nincs különös oka, de megnyugtatásképpen én ezt tenném.

A kikötéstől semmi nem fog változni.

-

Ami a sajnálatos balesetet illeti. Nem törökülésben, hanem lótuszülésben ült. Valószínű, hogy nem is jó technikát alkalmazott.

Törökülés: [link]

Lótuszülés (padmásana): [link]

Utóbbinál a boka combtőn pihen. Mindkét láb kifordított. Az felül lévő alsó lábszár nyomja a másik láb alsó lábszárát, s mindkét lábfej elszorítja a combtő ereit.

Ha megfelelő módon, kellő gyakorlattal végzik, akár napokig is kitartható, de nem egy európai műkedvelő számára.

2014. nov. 16. 12:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem a fejem alá rakom,hanem a fejem fölé,semmi nem nyomja.

2014. nov. 16. 13:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem török ülést mondtak :)
2014. nov. 16. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!