Te hányszor voltál már gipszben?
Figyelt kérdés
Milyen törésed és milyen gipszed volt? Mennyi ideig? Hogyan bírtad?2014. nov. 16. 10:22
1/10 anonim válasza:
Törésem nem volt, de megrepedt a sarkamban a csont. Akkor begipszelték, ha jól emlékszem akkor három hétre. Egészen jól viseltem, főleg, hogy ugráltathattam a bátyámat, aki meg láthatóan nem szerette. Pici voltam, kb. hat-nyolc éves. :D
2/10 anonim válasza:
Egyszer, de akkor mindkét lábam. Enyhébb fokú dongalábbal születtem, így a születésem után egyből gipszkötést kaptam a probléma kezelésére. Anyám szerint néhány hétig hordtam, még a mai napig őrzi a kis gipszet. Mivel csak néhány napos/hetes voltam, így fogalmam sincs, hogy bírtam.
3/10 anonim válasza:
Koponyarepedésem és csípőcsont törésem volt.Gipsz nem volt,de helyette 3 hónapig csak feküdhettem.
4/10 anonim válasza:
9 évesen fáról leestem, combcsonttörés. 2 hónapig voltam gipszben lábujjtól derékig.
5/10 anonim válasza:
koponyarepedesem nekem is volt, meg szinte az összes lábujjam eltort már, de azt nem gipszelik, valamint egyszer volt a bal kezem eltorve, akkor olyan 3-6 hétig volt gipszem kb. 5-6 évesen, és én voltam a legmenobb gyerek az egész óvodában, szóval jól bírtam :)
6/10 anonim válasza:
2x voltam gipszben. Egyszer ráestem a karomra, mikor leugrottam egy fél m magas ugrálóvárról(igen, ilyen létezik:D). Az nyáron volt, abban az évben menten suliba, egész jól bírtam, elszórakoztam a gipsszel. A második 8.-ban volt. Kapusként védtem fociban, és rosszul nyúltam bele a labdába, így kaptam egy csinos kis gipszet, ugyanarra a karomra, ami anno eltört,bár most csak kificamodott meg zúzódott. Azt elég nehezen viseltem, viszketett rendesen.
7/10 anonim válasza:
Kétszer akartak gipszelni (kisujjrepedés, illetve csuklótörés, elmozdulással és műtéttel). Mivel nem tartom humánusnak a gipszet kéz esetében, mindkét alkalommal leléptem előle. A komolyabb esetben hevedert használtam s napi 1-2 alkalommal vettem le, hogy kezet moshassak.
Gipsz nélkül is tudom, hogy megőrültem volna tőle. Utálom, ha nem tudok kezet mosni, ha akarok. Az egyebekről (viszketés, egy nagy kemény tömb útban, fürdési problémák) nem is beszélve. Előre rosszul voltam a gondolattól. Sosem fogom eltörni a lábamat, nem lenne poén.
8/10 anonim válasza:
mind a két csukóm és mind a két lábam el volt törve. mindegyik hat hétig volt rajtam kivéve a bal lábamat mert azon 7 hétig volt a gipsz.Nagyon nagyon nagyon fájt, inkább az alvás volt nehéz és nagyon idegesített hogy nem vakarhattam meg .néha voltak olyan pillanataim amikor megőrültem a fájdalomtól vagy attól hogy nem tudtam mozgatni.Amúgy sima gipsz volt és nagyon nagyon büdös volt a kezem és a lábam amikor leszették mert ilyen elhalt bőrök voltak rajta amiket le tudtam kaparni.igazából a leszedés után fájt nagyon amikor gyógytornászhoz jártam .
9/10 szamo77db válasza:
Nekem mindkét kézfejem volt eltörve. Ráadásul 3 hét különbséggel. Előbb a jobb, aztán a bal. 3 illetve 4 hét múlva vették le a gipszet. Mikor a jobb kezemen volt gipsz, az rosszabb volt, mert bal kézzel nem sok mindent tudok csinálni. Szörnyű volt például bal kézzel borotválkozni egy jobbkezesnek, azaz nekem.
10/10 szamo77db válasza:
Ja és viszketett a gipsz alatt nagyon. Egy hosszú kötőtűvel nyúltam be a gipsz alá és így próbáltam enyhíteni a viszketést. Aztán mikor a gipszet levették, akkor láttam, hogy alaposan össze karmoltam a bőrömet a kötőtűvel. És mindkét kezem gyengébb azóta, 5-6 kilónál többet nem bírok emelni kezenként. Illetve, ha erőltetem, még másnap is sajognak a kézfejeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!