Knashh kérdése:
15 perccel ezelőtt, a nyomtatóba bedugtam a tápkábelt, majd bekapcsoltam a nyomtatót. A tápkábel szikrák és hang kíséretével kilyukadt, persze a biztosíték is lement a házban. El kellene menni orvoshoz? (többi lent)
Figyelt kérdés
A 1-2 szikra érintette a kezem, ami vagy fél méterre volt a kábeltől. Nem éreztem áramütést, inkább ilyen meleget egy két pontban, ahol elkapta a kezem, olyat mikor a kanóc szikrája a kézhez ér. Semmi nyoma sincs, semmit nem érzek, megittam 2 liter vizet.2014. nov. 9. 00:15
1/7 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: Nem lehet, hogy a szikra, amit a kezemhez ért, a tápkábel borítása volt csak? Mivel a széken, barna foltokat találtam pöttyökben, és nem lyukak, hanem látszik hogy rárakódott valami.
2014. nov. 9. 00:16
2/7 anonim válasza:
Én kizártnak tartom, hogy áramütést kaptál volna, hiszem semmihez nem értél hozzá.
Ha megnyugtat, akkor menj be az ügyeletre, hogy nyugodtan tudj aludni.
3/7 A kérdező kommentje:
Hát azzal próbálom nyugtatni magam, hogy az elektromos részecskék, míg a levegőben mozogva a kezemhez értek (már ha elektromos részecskék, és nem a gumi bevonat) akkor veszítettek a feszültségükből, és nem veszélyesek :D
2014. nov. 9. 00:27
4/7 A kérdező kommentje:
Mármint, a rézkábelen hordozott elektromos feszültség lecsökkent annyira, hogy az nem veszélyes :)
2014. nov. 9. 00:31
5/7 anonim válasza:
Semmi bajod, nem is értem mitől félsz? Az áramütés vagy azonnal okoz problémát vagy semmikor.
Miért ittál vizet? Napi ennyi ajánlott, úgyhogy továbbra is igyál ennyit naponta.
6/7 anonim válasza:
Előző, az áram ütés 24 órán belül okozhat életveszélyes problémát. Nem véletlen tartják megfigyelésre bent kórházban az embereket áramütés után.
7/7 anonim válasza:
Ha az áram megrázott rövid időn belül rosszúl lettél volna ,különben is a nyomtató tápja nem olyan veszélyes mint egy gépé . Ha szív fájdalmat érzel akkor azonnal irány az ügyelet ! Egyik ismerősnél csinálták a villanyt és háttal beleállt a nyitott kábelbe de rögtön rosszul lett . Az áram nem marad a testedben a legrövidebb úton távozik. A vízivásnak pedig nem látom értelmét(annyit mindenki megiszik szerintem ) . Ne parázz ezen nincs probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!