Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kézközépcsont eltörése mitől...

Kézközépcsont eltörése mitől lehet? csak boxolás közben? vagy ha bevágjuk "örömünkben" pl a szekrénybe, vagy csak elesünk?

Figyelt kérdés

azért kérdezem, mert ma reggel hallottam egy örömhírt és kitártam a karomat, csak éppen bevertem a kézfejem a mellettem levő szekrénybe, és most roh*adttul fáj, nekem megmozdítani egy kínszenvedés...

( a kérdésre kérem a választ, nem pedig azt hogy mennyek orvoshoz, ezt én is tudom)

2014. okt. 30. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Akármitől eltörhet, nem csak a boxolástól. (Nem is értem, honnan vetted, hogy csak attól törhet el.)

Egyik volt osztálytársamnak általánosban attól tört el, hogy tesiórán hátrafele futottunk, elesett és ráesett mindkét kezére. Háta mögé tartotta a kezeit... A csuklója és a középcsontja is eltört mindkét kezén.

2014. okt. 30. 14:40
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ.

most megyek dokihoz remélem, hogy megúsztam, de a fájdalom borzasztó.el se tudom képzelni, hogy képes eltörni a kezem attól, hogy bevágom a szekrénybe... :((

amugy meg nagyon dagadt és lilás kékes, nameg lüktet is egy kicsit...

2014. okt. 30. 14:55
 3/6 A kérdező kommentje:
voltam dokinál, sajna a III.kézközépcsontom eltört, úgyhogy szenvedhetek 4 hét gipszel. azt viszont nem értem mért gipszelte majdnem a könyékig
2014. okt. 30. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Könyökig gipszelik, sajnos, az ujjaidat is legipszelték? :(
2014. okt. 30. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnálom :(

Azért, mert az alkarodban lévő idegek és csontok összeköttetésben vannak a kézfejedben lévővel, és ha megütnéd az alkarod, lete, hogy a szemed ugrana ki. Nézd csak meg a másik kezeden: mozgasd a kézfejedet le föl és fogd meg az alkarodat a könyökhajlat alatt. Ha mozgatod a kezed, ott is mozog.

Mielőbbi gyógyulást kívánok! :)

2014. okt. 30. 16:19
 6/6 A kérdező kommentje:

csak a középső ujjamat gipszelték, és hozzátették a mutatót is...:((

szar, de kaptam egy fájalomcsillapítót

2014. okt. 30. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!