Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Honnan tudom, hogy nem forrt...

Honnan tudom, hogy nem forrt össze a csont rendesen?

Figyelt kérdés
Hétfő gipszeltek be, lábközépcsont törés. V.-VI. lábujjamnál. Azon agyalok, hogy nem forr össze, életembe most először 'törtem össze magam' és félek nagyon. A gipszem alig tart, jelenleg sínt helyeztek fel de ahogy elnéztem mintha TANULÓ lett volna a gipszelő srác és elég mogorva, mert 24 órázott (megértem, én se bírom amikor 16 órázok napokig). Annyit mondott az orvos, hogy szerencsére nem mozdult el így nem kell műteni, lehet hogy most mivel nem olyan szoros a sín ezért elmozdul?? Rettegek ettől az egésztől! :(
2014. szept. 17. 23:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Az első héten csak attól félj, hogy rá ne szoruljon a kötés,mert a duzzanat az elején még fokozódhat. Utána kapsz körgipszet,ha lelohadt. Az már passzosabb lesz.
2014. szept. 17. 23:21
 2/4 A kérdező kommentje:

A diagnózishoz az van írva ugye, hogy:

- Lábközépcsont törés

- Prophylaxis, egyéb meghatározott

na de ez alatt mit értenek? (a másodikon) Annyit mondott csak az orvos, hogy menjek a gipszelőbe meg mivel kértem mutassa meg hol a törés megmutatta.

2014. szept. 17. 23:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Prophylaxis csak azt jelenti, hogy véralvadásgátló injekciót kell kapnod a gipszrögzítés miatt. Mindenkinek kell, akinek gipszbe teszik a lábát.

Nem mozdul az el, ne reszkess, fekszel egész nap, nem igaz? Mitől mozdulna el? Amikor mész vissza körgipszért, úgyis csinálnak egy új röntgent.

A gipszelőben sajnos vannak bunkó alakok, tanúsíthatom én is.

2014. szept. 18. 09:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm kicsit megnyugodtam :)

Na és az injekció okozhat reggeli szédüléseket, hányingert? illetve hasmenést ? :S nincs feltüntetve a mellékhatások közt semmi. ?

2014. szept. 19. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!