Sziasztok. Tudom idiótaságot csináltam,de 1 napja megcsináltam a só+jég kihívást,1 percig tartottam a tenyeremben a sót és a jeget,akkor ugye lefagyott a bőröm,picit fájt majd elmúlt. Másnapra pedig piros pontok vannak a tenyeremen,és iszonyatosan fájnak. Mit tegyek,esetleg valami megoldás?
1. te olyan ******** **** ***** ********** **** vagy -.-"
2. menj el az orvoshoz és ö majd segit miután jól lebasz
2014. aug. 27. 22:52
2/9 A kérdező kommentje:
De milyen orvoshoz? sima háziorvoshoz?
2014. aug. 27. 23:18
3/9 anonim válasza:
Egy szagértő elmagyarázhatná nekem, hogy emögött mi is a kémiai reakció. Köszönöm :)
(tudom, hogy nem a témához tartozik, elnézést)
2014. aug. 28. 00:06
4/9 anonim válasza:
a só reakcióba lép a jéggel és forró maró hatás keletkezik
2014. aug. 28. 22:48
5/9 anonim válasza:
Had javítsam ki az előttem szólót:
A só és jég keveréke ún. eutetikumot alkot, vagyis a keverék olvadáspontja alacsonyabb az összetevőinek az olvadáspontjánál (sónak 800 vagy 900°C körül, a víznek ugye 0°C). Az eutetikum a legkisebb olvadáspontnak (víz: 0°C) megfelelő hőmérsékleten (izoterm folyamat), hőelvonás közben, ún. eutetikus fázisátalakulás során képződik. Mivel nem kevés hőt von el a környezetéből ezért a kedves kérdező, mivel annyi esze van, mint ami egy ceruza végi radírba szorult, így gyönyörű fagyási sérülést szerzett. Ha szerencséd van öcsém, akkor talán megúsztad szövetelhalás nélkül.
2014. aug. 29. 04:44
6/9 A kérdező kommentje:
Butaságot csináltam,bevallom. Vettünk égési sérülés gyógyulására használatos kenőcsöt,azzal 2 napig kentem,mostmár nem fáj de a nyoma mindkét tenyeremen piros.Remélem egy idő után eltűnik.
2014. aug. 31. 17:39
7/9 anonim válasza:
Nyugodj meg az égési sérülés nem múlik el.
2014. nov. 26. 23:48
8/9 A kérdező kommentje:
Már pedig elmúlt! :)
2014. dec. 4. 16:27
9/9 23t6wh válasza:
Ne aggodj en is voltam olyan eszes hogy megcsinaltam!! Elmentem este a gyerek ugyeletre!! Aztmondta az orvos hogy elfog tunni kenjem dermazin kenoccsel !! Kiiratas nelkul is lehet venni!!! Aztmondta nezessemmeg azert a börklinikan!!! Bekentek gézt tettek ra!! Befasliztak es azt mondtak minden nap egyszer kossem at!! Es egesznap legyen rajta!! Amug lenem hamlik az a bor ami bebarnult ugymond!! Utana pedig ha levAlt nag kn vigyazz ra!!! Ne erje nagyon a nap mert akkor az a resz megint bebarnul ! Aztan kifakul megint!! Csak nem egeszseges!! De egyebkent eltunik!!! Csak Tisztessegesen kend!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!