Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Égési sérülés hegmentesen...

Égési sérülés hegmentesen gyógyul?

Figyelt kérdés
4 napja az ölembe borítottam egy kancsó 100 fokos teát. Igazából az a kérdésem, hogy mennyi az esélye hogy hegmentesen gyógyul. Végülis a heg még nem zavarna, de vannak vörös foltok, elég nagyok, ami nem hólyagzott fel. Kenünk rá panthenolt meg 100%-os aloe vera gélt. Mennyi a gyógyulási idő kb. ? Köszönöm az értelmes válaszokat.
2014. aug. 24. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem csak akkor hegesedik be, ha mondjuk izzó vaspálcát hozzáértetnéd a kezedhez. Jól kezelitek, szóval szerintem hamar meggyógyul.
2014. aug. 24. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Az Aloé géltől 2 nap alatt elhalványul és kb. egy hét alatt el is múlik. Lehet, hogy halványan ottmarad a helye, de lehet, hogy teljesen eltűnik.
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha csak vörös foltok vannak, azok általában nyom nélkül gyógyulnak pár hét alatt, ami már hólyagos és később kisebesedik, az elég lassan gyógyul, nekem van ely ilyen, ahol több hónap után még ott van a sötétebb folt, de heg nincs.
 4/6 anonim ***** válasza:
Én véletlenül hozzányomtam a kezem a kazánajtó belsejéhez, körülbelül 0,5x2cm-es részen égett meg. Mivel letépte a bőrt, így seb. majd varr lett rajta, utána meg rózsaszín, majd fehér lett a bőröm az égés helyén. De fél éven belül eltűnt teljesen. Szóval még azután sem maradt olyan heg, ami egész éltetemre megmarad. Én is aloe verával kentem. Mivel a Te sérülésed így leírás alapján nem tűnik olyan komolynak, szerintem 1-2 héten belül nyom nélkül el fog múlni. Csak kenegesd rendszeresen. Jobbulást!
2014. aug. 24. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és ahol hólyagos, ott ha tudod, ragaszd le, hogy ne sebesedjen ki. Géz a legjobb, az szellőzik, és nem dörzsöli ki.
2014. aug. 24. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, hát igazából vegyesen van seb. Főleg a combom belseje égett meg. Ott egy csíkban hólyagok vannak, és mellette nagy piros foltok. Csak azért kérdezem, mert eddig a legvörösebbek a foltok, eddig nem volt ilyen piros.
2014. aug. 24. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!