Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Help! Milyen az arthroszkópos...

Help! Milyen az arthroszkópos térdműtét?

Figyelt kérdés
Hatásos ?? Meddig kell bent maradnom? Milyen lesz utána?? Mire számítsak??????????????

2014. júl. 2. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kisebb a műtét helye, mert nem vágják fel az egész térdet, így hamarabb is lehet elhagyni a kórházat. Alapvetően ugyanazt csinálják, mint nyílt műtét esetén, csak pár kicsi lyukon keresztül. Kisebb a seb is, egy pár év után a helye is alig fog látszódni. Műtét után fontos lesz a gyógytorna, bár gondolom ezt elmondta az orvos vagy el fogja mondani.
2014. júl. 2. 13:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! És hány nap az amit bent kell töltenem??? És mit ajánlatos vinni??
2014. júl. 2. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez változó, hogy hány nap, de pár nap, maximum 1 hét szokott lenni. Hogy kórházba mit kell bevinni azt nagyon nem tudom megmondani. Gondolom pizsama, papucs, tisztálkodó szerek.
2014. júl. 2. 13:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Mankózni kell majd utána???
2014. júl. 2. 13:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Biztosan kell majd.
2014. júl. 2. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem volt már artrószkópos műtétem. 4 napig kelett bent lennem. Ebből 3 napig egy cső (drén) lógott ki belőle ami elég kellemetlen volt, nem tudtam rálépni se mert 5 centire volt a térdemben és éreztem ahogy mozgott. Amikor kihúzta egy picit éreztem, de szerencsére kíméletes volt :)

Nekem mankózni tilos volt. Mondta az orvosom, hogy inkább terheljem, próbálgassam.

2 kis lyuk a helye, ami már alig látszik.(4 hónapja volt)

Milyen műtéted lesz? Mert attól is függ sok minden. Hátha tudok segíteni! Már 3 térdműtétet megéltem :D

2014. aug. 27. 19:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Már megműtötték a térdem. Porctörés volt, meg az elülső keresztszalag izületéből szakadtak le szalagrostok, a térdkalács izülete megrepedt, mindkét keresztszalag meghúzódott, zúzodott. Ennek már több mint egy hónapja. És neked milyen műtét volt?
2014. aug. 29. 18:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Elég komplikált az esetem, mert az első műtét után ahogy hazaengedett bevérzett, feldagadt a hatszorosára, szóval mehettünk vissza a kórházba. Leszívta és bent is tartott arra az esetre ha tovább vérezne. Sajnos másnapra sem lett jobb, így felnyitotta térdem. Ezután megint egy hetet voltam kórházban.

Aztán megkezdődött a gyógytorna, fiziko de egy hónapra rá sem akart mozogni a térdem. Nyújtás és hajlítás sem ment, ezért az orvosom bemozgatást javasolt illetve felvágta az izületi tokot. Most már jó hála az égnek! :)

Egyébként pedig egy egyszerű kis porcműtéttel indultam, valamint a térdkalácsomat kellett áthelyezni, mert rossz helyen állt.

Téged hol műtöttek?

2014. aug. 30. 10:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Húha! Hát ez tényleg komplikált. Nekem még csak fiziko volt,2hét múlva kell mennem a dokihoz,gondolom akkor írja fel a gyógytornát. De mondjuk normális, hogy ennyire fáj???? Amúgy Fehérgyarmaton műtöttek. Téged????
2014. aug. 30. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem Győrben műtöttek.

Szerintem normális hiszen gondolj bele milyen megterhelés egy ilyen műtét a terdednek.

Nekem van, hogy még most is fáj es néhány dolog pl. guggolás nem megy. :(

Sok sikert a gyógytornához és jobbulast!

2014. aug. 31. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!