Help! Milyen az arthroszkópos térdműtét?
Nekem volt már artrószkópos műtétem. 4 napig kelett bent lennem. Ebből 3 napig egy cső (drén) lógott ki belőle ami elég kellemetlen volt, nem tudtam rálépni se mert 5 centire volt a térdemben és éreztem ahogy mozgott. Amikor kihúzta egy picit éreztem, de szerencsére kíméletes volt :)
Nekem mankózni tilos volt. Mondta az orvosom, hogy inkább terheljem, próbálgassam.
2 kis lyuk a helye, ami már alig látszik.(4 hónapja volt)
Milyen műtéted lesz? Mert attól is függ sok minden. Hátha tudok segíteni! Már 3 térdműtétet megéltem :D
Utolsó vagyok.
Elég komplikált az esetem, mert az első műtét után ahogy hazaengedett bevérzett, feldagadt a hatszorosára, szóval mehettünk vissza a kórházba. Leszívta és bent is tartott arra az esetre ha tovább vérezne. Sajnos másnapra sem lett jobb, így felnyitotta térdem. Ezután megint egy hetet voltam kórházban.
Aztán megkezdődött a gyógytorna, fiziko de egy hónapra rá sem akart mozogni a térdem. Nyújtás és hajlítás sem ment, ezért az orvosom bemozgatást javasolt illetve felvágta az izületi tokot. Most már jó hála az égnek! :)
Egyébként pedig egy egyszerű kis porcműtéttel indultam, valamint a térdkalácsomat kellett áthelyezni, mert rossz helyen állt.
Téged hol műtöttek?
Engem Győrben műtöttek.
Szerintem normális hiszen gondolj bele milyen megterhelés egy ilyen műtét a terdednek.
Nekem van, hogy még most is fáj es néhány dolog pl. guggolás nem megy. :(
Sok sikert a gyógytornához és jobbulast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!