Tegnap este eletem legnagyobb hulyeseget elkovettem igy 19evesen eloszor. Sajnos kiprobaltam a speedet. Es szetkapartam az alkarom tetejet de szinte bor sincs 10*5centis foltban. Mintha eges lenne. Mit tegyek?
Tisztességes sebkezelésre lesz szükség (betadine kenőcs vagy betadine folyadék vagy más sebre való cucc is jó).
Mást nemigen kell tenned. Ne speedezz többet. :(
Gyógyszertárban segítenek (akár meg is mutathatod a sebet, nem kell nyilatkoznod arról, hogy hogy szerezted)
De bármilyen fertőtlenítő kenőcs vagy spré jó. Jobbulást!
Ki fogsz tisztulni, pihenj sokat és igyál nagyon sokat.
A karodra figyelj oda. Szerintem holnap azonnal szerezd meg a fertőtlenítőszert az ügyeletes gyógyszertárban. És ha begyullad, nagyon feldagad, nagyon vörös, nagyon fáj, genny jön belőle akkor sajnos nincs mese, orvoshoz kell menni. Nagyon nagy felületű sérülés lehet és sajnos nem valami higiénikus körülmények között szerezted, szóval azonnal kellett volna fertőtleníteni. De szerintem ha most még szorgalmasan kenegeted, akkor jó lesz.
A sebet Betadine folyadékkal fertőtlenítsd. Legjobb lenne Ialugen kenőccsel kenni (vényköteles, de lehet, hogy tudsz szerezni) Ha nem, akkor Dermazin, vagy Ialuset Plus krém. Amikor már nem nedvezik pár napja, akkor kend Neogranormonnal.
Steril gézzel kösd át minden kezelés után.
A fertőtlenítőt is minden kötözéskor használd krémezés előtt.
Ne lógasd a karod, tartsd vízszintesen.
Nyugodtan hűtheted is, ha van fűtőgéletek azzal, ha nincs, akkor bármilyen fagyasztott cuccal (de akkor tegyél zacskót a a kötés és a fagyasztott cucc közé, hogy ne ázzon át)
Igyál sokat (a seb nedvezése miatt)
Mérd a lázad, ha belázasodsz, rögtön menj orvoshoz.
Figyeld a sebet, ha elkezdene begyulladni, gennyesedni, rögtön menj orvoshoz. (nekem az ügyeleten fertőzték el a kezem kötözéskor)
Arra is figyelj, hogy ne érje víz a sebet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!