Mit csinálok rosszul a törött kezemmel?
Semmit nem csinálsz rosszul, törés gyógyulási ideje 6 hét szokott lenni.
Nekem a gyűrűsujjam volt eltörve, 1 hétig gipszsínben, utána 3 hétig körgipszben volt a kezem. De szerintem hamar levették nekem a gipszet 1 hónap után, mert görbe maradt az ujjam, ma sem hajlik be rendesen. Szóval inkább tűrd még kicsit azt a gipszet. Bár az nem jó, ha nem körgipsz, arra még rajzolni sem lehet neked akkor! :)
Én a sípcsontom törtem,most látom csak igazán a műtét előnyeit,ami az,hogy a csont nem mozdul el.
Amióta eltört nem iszok semmilyen szénsavat tartalmazó italt sem,még ásványvizet sem.Mivel ha a sav bekerül a gyomorba,akkor azt semlegesíteni kell,ezért a gyomor kiszedi a vérből a kalciumot és azzal semlegesíti.Mivel a vérben meg kell legyen a megfelelő kalcium mennyiség,mivel a szívnek és az agynak egyaránt szüksége van rá,a szervezet a csonttól vonja el a kalciumot és a vérbe juttatja.Javaslatom :
Sok kalciumot vigyél be,például a mák rengeteget tartalmaz.
Ne engedd elsavasodni a szervezeted.Ne igyál kólát,vagy ilyesmit.
Táplálkozz bőségesen,és igyál a megszokottnál több vizet,akkor is amikor nem vagy szomjas.
Ne tedd ki a sérült részt hirtelen hőingadozásoknak,vagyis ne jegeld,vagy ne hevítsd túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!