Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Leestem a lépcsőn, lehet,...

Leestem a lépcsőn, lehet, hogy törés? Mit fognak vele csinálni, begipszelik?

Figyelt kérdés

Rosszul léptem és fél emeletet gurultam.A jobb lábamnál a bokám nagyon fáj,rá sem tudok állni szinte,a bal bokám is nagyon be van dagadva és fáj. Meg ahogy érkeztem tenyérrel az egyik csuklóm így visszafordult az is óriásira van dagadva.

Lehet,hogy törés?Nagyon félek az orvosoktól,meg,hogy mit fognak vele csinálni...begipszelik?Mert azt nagyon nem szeretném.

2014. máj. 11. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Majd az orvos megmondja, lehet csak meghúzodott. Elmész dokihoz, ott megröntgenezi és kiderül.
2014. máj. 11. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Jajj istenem, akkor mit akarsz csinálni? Nem hagyod majd begipszelni? Rendben van, forrjon csak össze rosszul, hogy megint el kelljen majd törni...

Elmész a balesetire, megröntgeneznek, az eredménytől függően begipszelik, vagy bekötik.

2014. máj. 11. 14:25
 3/5 anonim válasza:

Szerintem semmi nem ad rá okot, hogy félj. Ha bemész a kórházba, ott jó kezekben leszel, az orvos nem fog direkt rosszat csinálni vagy tanácsolni, és nem is fogja azt mondani, hogy menj haza mert ő ezzel nem tud mit kezdeni. Bemész, és majd ő eldönti, hogy mi a baja, ahogy az előttem válaszolók is írták. Nem lesz semmi baj, nem kell félni. Naponta csak Bp-n több száz, vagy inkább több ezer ember megy kórházba, és senki sem halt bele miatta. Ha nem nézeted meg orvossal, akkor csak te jársz rosszul. Én egyáltalán nem cukkolni akarlak (és remélem nem is az jött le, hogy most itt cikizlek), csak elmondtam, hogy mit kéne csinálnod, ahhoz, hogy neked a legjobb legyen.

Egyébként nem biztos, hogy törés. Hogy be van dagadva, az nem jelenti azt, hogy eltört. Lehet ficam, rándulás, húzódás, bármilyen szakadás, de a törésen belül is több fajta törés van, szóval lehet, hogy nem rendes törés, hanem "csak" hajszálrepedés. Az is lehet, hogy az ízület sérült, de ahogy mondtam, majd a doki eldönti. Szóval nem biztos, hogy gipsz lesz a vége! :)

2014. máj. 11. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:
ha hallottál csonttörésre utaló hangot, akkor valószínű, hogy törött is. ha nem akkor csak a szalaggal van gond, de az se egyszerű mert ha mind a 3 elszakadt akkor műteni kell(ha csak max kettő akkor gipsz). velem is volt pont 1 éve egy rendezvényen, hogy csúnyán félreléptem(dagadt és lila volt, alig bírtam az első pár napban járni), de azért tudtam terhelni. a mentősök megnézték és csak befáslizák és kaptam még diklofenak kenőcsöt.
2014. máj. 11. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj el még ma a balesetire megröntgeneztetni. te is megnyugszol, ha nincs semmi baj (lehet - remélhetőleg -, hogy "csak" össze-vissza zúztad magadat), de ha meg valamid eltört, azt muszáj ellátni, rögzíteni. A te érdeked, hogy mielőbb orvos lássa asérüléseidet.
2014. máj. 11. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!