Nemtudom ele törhetett a kislányom keze?
Ez a kérdés egy vicc. Ennyire nem lehetsz felelőtlen ember!
Én felnőtt emberként elmegyek az orvoshoz ha fáj a kezem mert ráestem, egy 5 éves gyereket azonnal vittem volna dokihoz.
Tudom, hogy már nem aktuális, de muszáj leírnom:
Minden válaszoló azt javasolta, hogy rögtön sebészet, baleseti, orvos. Szakadjunk már el attól a gondolattól, hogy "jaaaaj elesett most milesz, jujujuj".
Én gyerekkoromban kismilliószor estem, nagy magasságokból is, fejemet is vertem be nagyon csúnyán kismilliószor, alig 2 éves koromban megettem natúrba félkiló földet, és túléltem. Ma meg minden aprósággal szaladni kell...
Természetesen nem azt mondom hogy ne lássa a sérülést egy szakember, hanem azt, hogy legyünk tisztában a sérülés mértékével, gondolkozzunk egy kicsit, még akkor is ha nehezünkre esik is (ezt senki ne vegye sértésnek az emberek nagy többségéről beszélek)
Aki tényleg felelős, az nem akkor reagál, amikor baj van, hanem jóval előtte. Mondjuk szinte mindenkinek van jogosítványa, aminek tudtommal a feltétele az elsősegély vizsga. Noha nem nagyon részletezik órán, attól még meg kell tanulni:
Törés tünetei: duzzadás, fájdalom, alakváltozás, kóros mozgathatóság.
A legtöbb ember elsősegély nyújtó képessége igen csekély. Ami addig nem is gond, amíg nincs rá szükség. Viszont ha az embernek gyereke van, nyugodtan olvasgassa át az első segélynyújtó könyvet sebek, törések, ficam, rándulás, fulladás címszavaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!