Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A keloid típusú hegeteket...

A keloid típusú hegeteket hogy kezeltétek?

Figyelt kérdés

Van egy csúnya heg a lábamon, utánaolvastam, hogy mi is lehet ez, és kiderült, hogy ez egy keloidos hegesedés. Még két éve karcoltam meg a combomat úszás közben, és akkor nem számítottam rá, hogy egy ilyen csúnya heg marad utána. Egy nagyon vékony, 15cm hosszú csíkban karcoltam végig a combomat. A heg sokkal szélesebb, mint amilyen a seb volt, kidudorodik és kemény. Kb 3/4 éve kenegetem a Contractubex kenőccsel, ami minimális javulást hozott, de ettől függetlenül nagyon látványos és csúnya a heg. Főleg nyáron zavaró, mert látszik. Tudom, hogy összességében ez nem von le a szépségemből, de azt gondolom természetes, hogy zavar. Nem lettem tőle depressziós, de ez nem egy olyan testi probléma, amivel meg kell tanulnom együtt élni, mert ha tehetek valamit annak érdekében,hogy javuljon az összkép, akkor teszek is érte. Ha pedig mindent megtettem, de nem lehet segíteni a dolgon, akkor megtanulom elfogadni.

Örülnék, ha tudnátok írni személyes tapasztalatokat.

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. márc. 4. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
plasztikai sebész el tudja távolítani
2014. márc. 4. 17:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Saját tapasztalat?
2014. márc. 4. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
nem, de ezt meg tudják oldani, láttam már képeket erről
2014. márc. 5. 13:31
 4/7 anonim válasza:

Ez engem is erdekel! Nekem a csaszar hegem ilyen:( szerintem plasztikai sebesz nem tudja eltavolitani:(

Legalabbis nekem azt mondta, hogy a plasztikazas utan sem lesz szebb, ez egy hajlam:(

2014. márc. 5. 14:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez nem ilyen egyszerű... Én is azt hittem, hogy plasztikai műtéttel meg lehet oldani, de ez összetettebb ennél. Nem mindegy, hogy hol van ez a típusú hegesedés, mert ha pl. a mellkason vagy a fülön van, akkor nem szabad plasztikáztatni, mert nem segítünk, hanem csak rontunk a helyzeten. Ezért érdekelt mások személyes tapasztalata, de persze tudom, hogy az a megoldás, ha felkeresek egy orvost.
2014. márc. 5. 17:54
 6/7 A kérdező kommentje:

És igen, igaza van a másik hozzászólónak, ez egy hajlam, nekünk sajnos így hegesedik a bőrünk..

Egyébként még a szteroidos injekciót szokták alkalmazni,attól lelapul a kidudorodás.

2014. márc. 5. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Keloiddal nem lehet igazából sokmindent kezdeni.Plasztikáztatni nem javasolt mert nagyobb lesz meg visszanő.Én hidrokortizonos szurikat kaptam a keloidokba kifehéredtek tőle meg ellaposodtak.Tudni kell, hogy eltüntetni teljesen nem lehet sajnos.Ha lenne rá gyógymód én már megcsináltattam volna régen.14 éves korom óta kinlódok velük, lassan elfogadom, de nehéz.Kozmetikus sulit is elvégeztem, azért is hátha találok rá gyógymódot de nincs még jelenleg.
2014. máj. 7. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!