Fiam sérülése?! (többi lent)
A 15 éves fiam sajnos csütörtökön len három hete, hogy tesiórán összeszedett egy sérülést. Abba bíztunk, hogy magától rendbe jön. A rákövetkező napon szülői igazolással nem ment iskolába valamint az ezt követő szombat-vasárnap is pihentette a sérült lábát. Úgy látszott, hogy (a következő hét) hétfő reggelre rendbe jött. Sajnos látjuk, hogy nem. Napközbe állandóan feldagad és fáj is neki. A dagadás a délutáni/éjszakai pihentetés hatására elmúlik. Mi szeretnénk elvinni orvoshoz, de ő ezt nem akarja, mert attól tart, hogy akár 1-2 hétre is kiírhatja az orvos. Ezt viszont a rendszeres dolgozatok miatt nem akarja.
Milyen sérülése lehet?
Mit javasoltok?
Akarata ellenére elvigyük-e (vagy elvihetjük-e) orvoshoz?
Jogos lehet-e az a félelme, hogy a doki kiírja 1 vagy 2 hétre?
A segítségeteket, javaslatotokat, tanácsotokat, tapasztalataitokat előre is köszönöm!
https://www.youtube.com/watch?v=lYuvBvTci98
Bocsi, ezt most találtam meg. Legközelebb le kell neki játszani. :)
Viccet félretéve, remélem azóta már normalizálódtak a gyógyulás iskolai körülményei.
Anno amikor nekem gipsz volt a lábamon ( nekem is olyan március közepe- vége felé lehetett, hó nélküli év volt), simán mentem iskolába, és rá is álltam, teljes testsúllyal, illetve csak úgy szabadon mentem benne. Én feleslegesnek érzem tenni- húzni rá bármit is, mivel nem javítja, inkább ronthatja a helyzetet.
A társaim eleinte kérdezgettek, de egy idő után elvesztette az újdonság értékét, bár segítségemre voltak sokan. A tanárok úgyszintén, nem volt gondom velük sem.
Amikor mentem egy hét múlva kontrollra akkor pedig már fekvőgipszet kaptam, mivel valami mást mutatott már a röntgen felvétel. Ezután jött a fekvőgipsz, amiben ugyanúgy jártam- keltem a házban- udvaron- kertben, mivel eléggé izgága gyerek voltam. Ez 2 hétig volt rajtam, amikor jött egy újabb vizsgálat, levették, és egy újabb doki azt mondta, hogy felesleges volt a fekvőgipsz, valószínűleg az előző eredmény valami hiba- félrenézés eredménye. Ekkor már nem kaptam gipszet, csak szövet- műanyag lábrögzítőt, amire már felhúztam a cipőt, illetve szandált, és mentem benne bátran bárhová, de tesi még nem volt kb 2 hétig, közben persze én is szoktattam a járáshoz.
Egy másik fekvőgipszemnél pedig utólag derült ki 2 héttel később, hogy semmilyen törésem nincs, és csodálta az orvos, hogy az előző doki mit nézett törésnek. Ott nézték hárman kb félóráig, hogy hol a törés a lábon, de nem találtak semmit, így levették róla. Egyébként túrázásnál léptem félre egy kiszáradt patak mederben, és eléggé fel is dagadt a lábam, de tudtam használni, csak csúnya volt, ezért elmentem kórházba vele.
A rögzítővel gyakorlatilag már bármit csinálhat majd, csak nem nagy intenzitással.
Egy pár szó az iskoláról ahová a fiam jár:
általános iskola, gimnázium, szakközépiskola és szakiskola is egyben.
Én személyesen kedden be mentem beszélni az osztályfőnökkel, az igazgatóval és az érintett tesitanárral.
A tesitanárral egyéb okok miatt sajnos nem sikerült beszélnem. Az osztályfőnök nem igazán lepődött meg a kollégája hozzáállásán. Az igazgató annyit tett hozzá, hogy mindenképpen kivizsgálja az esetet, de a biztonság kedvéért hivatalosan is foglaljuk írásba azaz hivatalos levélbe taglaljuk a részleteket.
Megegyeztünk, hogy az írásos változatot a fiam szerdán viszi. Amikor kedden délután amikor írtam a levél törzsszövegét akkor pont ott volt a fiam osztálytársa aki a leckét hozta el neki. Az osztálytársa jelezte, hogy akár az egész osztály valamint az éppen tesiórán kint levő másik osztály is kész elindítani egy petíciót a tanár ellen, mert már ez nem az első hasonló esete. Az osztálytársa javaslatára először egy közösségi oldalon csináltunk egy csoportot, ahová ""behívtuk" az osztályuk többi tagját valamint a másik osztályt. Gyorsan nőtt a támogatók száma és kaptunk más osztályok tagjaitól is információkat. Ezek után a fiam barátja jelezte, hogy akkor várjunk vele és ne rögtön reggel adja le a fiam a levelet az igazgatónak. A szerdai napon már a második óra végére kb. 100 aláírás született az érintett tanár ellen, így ebből a konkrét esetből nagy vízhang lett. A többi hasonló esetben nem járták végig ezt az utat sem a szülők sem a diákok. Ráadásul mi egyéb okokból sem hagyhattuk szó nélkül a történteket!
A "rendes járógipsz" általában járósarokkal ellátott amire tény és való, hogy nem lehet cipőt húzni. A fiamon viszont a "rendes járógipsz" egy kevésbé gyakori változatát viseli, amire mint kiderült lehet cipőt húzni bár nem biztos, hogy szerencsés.
Köszönöm a saját tapasztalatot amit leírtál!
Fiam tapasztalatai:
Teljesen jól reagáltak az osztálytársai és tanárai is a helyzetre és támogatják amibe csak tudják. Mivel az előzményeket közvetlen az osztályukon kívül más osztály is ismeri mert jelen voltak a (rá)sérüléskor (vagy az alapsérüléskor) így nem volt annyira szenzáció a gipsz.
Az iskolába járás jóval nehezebb és fárasztóbb neki.
"egy közösségi oldalon csináltunk egy csoportot, ahová ""behívtuk" az osztályuk többi tagját valamint a másik osztályt. Gyorsan nőtt a támogatók száma "
Melyik ez az oldal? Linkelnéd?
"így ebből a konkrét esetből nagy vízhang lett. "
vízhang :))))))
eszem megáll....
Tisztelt #23!
Sajnos nem vagyok rá felhatalmazva, hogy a fiam profilján levő bármilyen csoportot bárhol máshol megosszak. Ráadásul ez a csoport csak a tagoknak és az adminisztrátoroknak nyilvános. Az adminisztrátorok a fiam és a osztálytársa-barátja. Nekem szerdán mutatták meg először az oldalt. Már akkor kb. 100 tagja volt.
A link megosztásához tagság kell. Ahhoz viszont ismerősként kell szerepeljen legalább az egyik adminnál.
' ""behívtuk" ' : Ez esetben pontosítani kell a kifejezést, hiszen FELKÉRÉST küldtek az adminok. Mivel a közösségi oldalon regisztrált tagként az érintett tanár is fent van. Ezért is lett zárt a csoport. Az ott megjelenőket csak is a tagok jogosultak. Így én is csak akkor láthatom ha a fiam jelez nekem, hogy megmutatná a hozzászólásokat. Annyit azonban tudok, hogy folyamatosan bővül a tagok száma.
március 17-én voltunk kontrollon, ahol a vizsgálatok után felmerült annak lehetősége, hogy esetleg bokarögzítő legyen járógipsz helyett, de az orvosi döntés "értelmében" újra járógipszet kapott, melyet várhatóan holnap vesznek le a lábáról.
De az orvos nem zárkózott el az elől, hogy a járógipsz levétele után esetleg használjon bokarögzítőt.
Kérdés kiegészítés:
Egy nagyon fontos dolgot kérdésemből és az eddigi kommenteimből kihagytam. A fiam egyébként sportol. (kézilabda)
#24 kiegészítés:
Ma ismét megmutatta nekem a fiam az oldalt. Már kb. 350 tagja van a csoportnak.
A linket továbbra sem vagyok jogosult megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!