Sebes lett a kezem a hideg zsíroldótól. Mivel kenhetem be?
Figyelt kérdés
2014. márc. 1. 19:00
1/9 anonim válasza:
bepanthen kenőccsel kenheted miután már elállt a vérzés és varrosodik (1-2 nap a sérülés után)... amíg annyira sebes hogy még a húsod látszik addig ne kenj rá semmit csak fertőtlenítőt meg sebtapaszt tegyél rá
2/9 A kérdező kommentje:
Nem vérzik, nem nem marta annyira ki. Inkább égette.
2014. márc. 1. 19:09
3/9 anonim válasza:
ha a hámréteg nem sérült akkor szerintem bepanthen sem kell rá mert az hámosító kenőcs, tegyél rá jégkockát az megnyugtatja a bőrt, mást így szerintem nem lehet vele csinálni
4/9 anonim válasza:
Ha nem sebes,akkor valamilyen hirdratáló krémmel kend,de jó lenne olyan,ami nem illatosított. A patikában lehet kapni egyszerű refrigeráns-t vagy hydrophil nevű krémet recept nélkül.
5/9 anonim válasza:
vagy virágboltban vehetsz aloe vera növényt, levágod az egyik levelét, hosszában félbevágod meg kicsit bevagdosod és a nedvét rákened a kezedre, ebben legalább nincsenek olyan mesterséges bőr irritáló anyagok mint a legtöbb bolti hidratáló krémben
6/9 anonim válasza:
Rendszeresen használok hidegzsíroldót. Gumikesztyűt javaslok, bár, ha hosszabb ideig használod, azt is kimarja.
Én a kezemre hámosítót szoktam kenni (neogranormon). Este, fürdés után bekenem nagyon vékonyan az egész felületet. Reggelre fájdalommentes vagyok, éjjel regenerálódik a kezem. Az aloe vera is nagyon jó lehet rá, és olcsóbb is.
9/9 domimama válasza:
Hideg zsíroldó használata után én ecettel szoktam leközömbösíteni a zsíroldóban lévő nátrium-hidroxidot (marónátron), és után bekenem a kezemet valamilyen zsíros krémmel, pl. saját készítésű körömvirág kenőccsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!