Aggódok a vérmérgezés miatt, indokolt elmennem orvoshoz?
Fél 5 környékén a munkahelyemen sikerült egy kapcsot beleállítani a mutatóujjamba tűzőgéppel. Rögtön kikaptam, mentem a mosdóba és vizet engedtem rá, közben nyomkodtam kifelé az ujjamból a vért. 10 perc múlva sikerült külsőleg fertőtleníteni, és most ahogy hazaértem betadine-t "tunkoltam" rá.
Kissé véraláfutásos, de azt a bizonyos csíkot még nem látom, amit igazság szerint nem is tudom hogyan néz ki, milyen gyorsan jelenik meg stb.
(A google képek sem segítenek túlzottan.)
Túlreagálom, vagy irány a doki?
Nagyon tlreagálod. A tűzőgép kapcsa elve valószínűleg majdnem steril volt. Jól kinyomkodtad. Betadinnal lekezelted (amúgy tök felesleges ha már úgyis megalvadt a vér)
A vérmérgezés tünete nem 10 perc alatt jelentkezik. Látni fogod a csíkot és nem azonnal fogsz belehalni, úgyhogy akkor is ráérsz dokihoz menni ha már ott van.
Ha be vagy kakálva, akkor menj dokihoz, aki valószínűleg kiröhög és ad egy tetanuszt a hátsódba. Csak légyszives ne tegyél majd fel két perc múlva olyan kérdést, hogy fáj-e a tetanusz injekció.
Ezen az alapon minden kis karcolással rohangálhatna az ember a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!