Térdficam, szalag húzódás, rándulás . Vagy valami más?
Figyelt kérdés
Tegnap este zumbázni voltam ,és hirtelen a jobb térdemnél ,kívül ,oldalt egy éles fájdalmat éreztem .. olyan volt mint amikor az embernek kibicsaklik a bokája ,csak ez a térdemnél volt .Valószinű,hogy rosszul mozdultam ! Abba is hagytam a tornát ,mert instabilnak éreztem a lábamat .Haza tudtam jönni,rá bírtam állni és nyugalmi helyzetben nem is fáj,csak mikor lépcsőzni kell.. Enyhén be van duzzadva a térdem oldalánál ,de alapból nem fáj .Vettem fáslit a lábamra+ jegelem és Bengay-al kenegetem . Igaz ez nem szalagszakadás ? Azt mondták a gyógyszertárban ,hogy akkor rá sem tudnék állni + nagyon fájna állandó jelleggel . Volt már valakinek hasonló ? Tudom ,hogy orvoshoz kéne mennem ,de csak hétfővel tudok ..mert nincs rendezve a tb-m ,előbb azt kell megoldanom . Köszi a válaszokat .2014. febr. 13. 09:20
1/4 anonim válasza:
Szia! Ez egy húzódás lehet.A térded ott maradt
te továbbmozdultál.Nincs komoly baj.
Fekete nadálytő krémet vegyél DM,ből v.
bioboltból.Azzal kenegesd Napi 3x.
Pihentesd! Ezt az edzésre értem.
M.Tibor gyógyász,csontkovács
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :-) !
2014. febr. 13. 09:58
3/4 anonim válasza:
Nem értek egyet, ez simán lehet (részleges) szakadás. A gyógyszertárban is butaságot mondtak, embere válogatja, ki hogy bírja... valaki a keresztszalag-szakadással is simán mászkál, valaki egy húzódáskor sem tud rálépni, másrészt megláttam én már olyat, hogy valaki egy sípcsonttöréssel 1 hét után ment orvoshoz, mert habár járni tudott, gyanús volt neki, hogy még mindig fáj. Szóval a lényeg, hogy menj orvoshoz, remélhetőleg tényleg csak egy húzódás, de ezt ne itt diagnosztizáld... se ne a gyógyszerészek tegyék...
4/4 anonim válasza:
Nekem 2 eleg komoly serulese volt a terdemnek(kulso oldalszalag szakadas, keresztszalag reszleges szakadas), pedig nagyon fiatal vagyok (16eves, kezilabdas) az oldalszalag szakadasomkor nem birtam raallni tolokocsizni kellett, mig nem volt manko. A keresztszalag serulest pedig nem lehet szinte erezni, csak birzaszto konnyen bicsaklik, nagyon instabil. De ketlem, hogy keresztszalag serules lenne, mert ahogy leirtad nem lehet olyan komoly. De a tutit az orvos es ha az orvos javalsolja egy MR felvetel tudja megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!