Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ez biztos törés?

Ez biztos törés?

Figyelt kérdés
Nem törött még el soha semmim. Tegnap a jeges úton elestem, de nem emlékszek, hogy bevertem volna a kezem. Ma reggel kezdett el szúrni. Akármit csinálok vele, akárhogyan mozdítom szúr. Anyám nem engedné, hogy orvoshoz menjek, de ha elvan törve lehet valami baja ha nem lesz gipszelve?
2014. febr. 3. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:

A csonttörés nemcsak a csontszövet, de a csontot borító csonthártya, a környező erek és idegek sérülésével, az izmok bevérzésével és duzzanatával is jár

A csonttörést valószínűsíti az érintett testrész fájdalma, élettani működésének zavara illetve teljes kiesése, és a törést körülvevő duzzanat vagy vérömleny.

meg van dagadva? mennyire fáj? miért nem enged el anyukád??? mennyi idős vagy? egyedül nem tudsz elmenni?

2014. febr. 3. 14:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs megdagadva, de azt mondták attól még lehet, hogy el van törve. 17 vagyok, nem merek elmenni anyám tudta nélkul, nagyon mérges lenne. Eléggé fáj pl.:az egeret nehezen tudom megfogni, írni is fájdalmas stb..
2014. febr. 3. 14:50
 3/7 anonim válasza:

Miért nem engedi anyukád hogy orvoshoz menj? Inkább legyen mérges, minthogy ne gipszeljék be a kezed.

Vagy ő ilyen "A természet majd meggyógyít igyál xy teát meg egyél húslevest, attól jobb lesz" tipus?

2014. febr. 3. 15:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Szerinte csak beképzelem, de lehet nincs is eltörve.
2014. febr. 3. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha szúr, akkor lehet porcleválás is, menj el a sebészetre, meg kell nézetni.
2014. febr. 3. 15:10
 6/7 anonim ***** válasza:
egyetértek az előttem szólóval... bírd ki ha kiabál veled emiatt (nem értem az ilyen szülőket...) és irány a baleseti.. viszed a taj kártyád és besétálsz... ha kiderül hogy nem is törés és nem kell begipszelni akkor anyukád meg se fogja tudni, ha mégis törés, akkor meg mondhatod, hogy látod nem csak szórakozásból mentem el...
2014. febr. 3. 15:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha begipszelik akkor azt fogja mondani, hogy direkt gipszeltettem be, hogy nekem legyen igazam.
2014. febr. 3. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!