Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Égési sérülés rosszabbodik?

Égési sérülés rosszabbodik?

Figyelt kérdés

7-8 napja forró olaj került a lábfejemre, sürgősségin kaptam tetanuszt és adtak egy Burn Free nevű gélt is, nem hólyagosodott fel szerencsére és kenegettem azzal a géllel, nem is fájt egészen tegnapig, ma nem mentem suliba hanem orvoshoz, és elküldött a sebészetre mert ilyen "beolvadás" és kisebb gennyesedés alakult ki, és fáj is ha mozgatom és a bőr mondjuk feszül vagy dörzsölődik kicsit, csak holnapután tudok menni a sebészetre.

szabad/kellene hűtenem mondjuk hidegvizzel? és szerintetek mire számitsak? adnak valami más fajta gélt vagy valami beavatkozásra is számitsak?

2014. jan. 6. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy "beolvadás"? Az égés helye az ép résztől mélyebben van??? vagy éppen kiemelkedik?
2014. jan. 6. 12:48
 2/3 A kérdező kommentje:
az orvos használta ezt a szót:) hát kb fél tenyérnyi a sérülés és eddig úgy tűnt javul, de ma vettem észre hogy gennyesedik:/ gondoltam kamillateával borogatni és ilyesmi
2014. jan. 6. 14:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha tényleg beolvadt akkor sebészi kimetszés lesz, a fertőzött elhalt szövetet el kell távolítani. Szerintem a hűtés ártani nem árt.
2014. jan. 6. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!