Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Járógipszben lévő lábbal be...

Járógipszben lévő lábbal be lehet vállalni egy 350 km-es vonatutat?

Figyelt kérdés
Az ország másik végébe mennénk meghívásra barátokhoz szilveszterezni, de a párom eltörte a lábát, nem súlyos, de járógipsze van, lehet ezzel vonatozni 4-5 órát? Ha felteszi a gipszes lábát az ülésre mondjuk az úton?

2013. dec. 25. 09:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, ha már fent van a párod a vonaton, de még ott is problémás közlekednie akár a mellékhelyiségig, akár egyik üléstől a másikig. Még a két egészséges lábon közlekedőnek sem mindig sikerült probléma nélkül.

De hogyan kerül fel a vonatra? Begipszelt lábára a lépcsőn való fellépéskor nem tudja annyira ráhelyezni a testsúlyt, hogy a felszállás-leszállás gond nélküli legyen. Ha pedig még esetleg közben át is kell szállni, viszonylag rövid idő alatt??? Én meg-gondolnám, hogy elinduljak-e!

2013. dec. 25. 09:38
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Mondjuk ha buszra fel tud szállni, szerintem vonatra is. Vigyeket egy kis sámlit, hátha alacsony a peron :) Meg azért elég sok helyen járnak már alacsonypadlós vonatok.
2013. dec. 25. 09:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha fel tud szállni buszra!!!

De ki beszél itt arról, hogy buszra tud-e, vagy szokott-e, most a vonattal való utazásról van szó!

2013. dec. 25. 10:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Ez már járógipsz neki, van ilyen sarka. Menni tud rajta, csak nem tudom mennyit szabad terhelni azért. Itthon csak más ellenni vele.
2013. dec. 25. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez az! Ezért írtam, ha már fenn van !!! a vonaton, akkor ott már, ha nehezen is, de meg tud lenni, bár közlekedni még a teljesen egészséges lábbal is esetenként bajos a vonaton.

Persze, a gipszes lábát felteheti nyugodtan a szemben levő ülésre, ha!!! nincsenek olyan sokan, hogy ez miatt mások pedig állni kényszerülnek! Mert akkor ők bizony nem fogják tolerálni, hogy begipszelt láb!

Meg kellene próbálni, hogy valaki elvinne titeket autóval, akkor az időben is rövidebb lenne, és a mai vonatjegy árak mellett, meglehet, hogy az üzemanyag-térités költsége sem lenne olyan sok!

2013. dec. 25. 10:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A járógipszet sem ekkora nagy utakra találták ki, pláne nem télen. Arra való, hogy odahaza elbotorkáljál vele a lakásban. Én mondjuk iskolába jártam vele, de szerintem még az is más azért. Én otthon maradnék a helyetekben.
2013. dec. 25. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Inkább jobb lenne, ha a párod kedvéért udvariasan elutasítanád a meghívást. De még ha úgy is döntötök hogy nekivágtok az útnak, fontos hogy a vonatút alatt ne lógassa folyamatosan a lábát. Illetve ha közlekedik a vonaton, kísérd el, nehogy elessen/csússzon stb.

Kellemes ünnepeket!

2013. dec. 25. 10:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Én egyszer elmentem nyáron Pestre egy napra vonattal kirándulni a barátaimmal úgy, hogy el volt törve a lábam és gipszben volt. Délután kaptunk hirtelen egy óriási felhőszakadást a nyakunkba, a gipszem másodpercek alatt tönkreázott, iszonyú volt hazamenni a nedves, szétmenő gipsszel, az estémet a sürgősségin tölthettem, ahol újra kellett gipszelni a lábamat. Szóval gipszelt lábbal otthon van az ember helye, legyen ez a tanulság :D
2013. dec. 25. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!