Térdrögzítőtől kiugorhat a térdem?
Pont péntek 13. történt most hogy a térdem kiugrott, de nagyon durván. Nem csináltam semmit , csak felálltam a székből és hopp, kint is volt. Sajnos nem ez az első eset, 3 évvel ezelőtt is volt hogy kiugrott a térdem, akkor is úgy hogy oldalt volt, most attól is jobban,majdnem hogy megfordult. Jöttek értem a mentősök, kemény háromnegyed óra volt míg ideértek aztán beszállítottak még fél óra ott elkezdtek röntgenezni! és ezt mind úgy hogy a csontom oldalt volt! Majd összepisiltem magam a fájdalomtól, de ott totojáztak. 3 évvel ezelőtt csak kijöttek értem és helyszínen visszatették, nem is vettek nekem térdrögzítőt meg semmi , csak fáslival tekertük be. Idén muszáj lesz, rettegek tőle hogy megint kiugrik, borzasztó volt. Emellett még az lenne a kérdésem, hogy hogyan hordjam?! Milyen fajtát érdemes venni? Gatya alatt vagy felett? Nem nagyon tudok bízni az ilyenben, mert amikor kiugrott akkor egy szoros farmernadrág volt, és úgy is sikerült kiugrani a térdemnek. Akkor a térdrögzítő hogyan tartaná meg?! Amilyet én eddig láttam, arról nem nagyon tudom elképzelni. Nagyon félek..
16/lány
Nagyon sokféle térdrögzítő van. Amikor valakinek a térde kificamodik,minden esetben szükség van utána rögzítőre,gipszre,mert a kinyúlt szalagoknak ismét le kell tapadnia. Csodálom,hogy az első alkalommal ezt nem tették meg! Ilyenkor olyan rögzítő kell,amiben merevítő van és szinte egyenesen tartja térdet,úgy hogy ne tudd azt hajlítani. Ebben nem tud kiugrani a térded. Viszont,ha habituális ficamaid vannak beszélj ortopéd sebésszel,mert szóba jön a műtét,amivel meg lehet előzni a további "baleseteket".
Egészségügyi dolgozó vagyok,de ezt saját tapasztalatból is írtam neked. Rengetegszer ment ki a térdem a műtétig és tényleg az egyik legnagyobb fájdalom.
Nadrág alatt, és olyan kell amin van térdkalács rögzítő is, tehát egy külön megerősített gyűrűszerű rész ( általában kivehető ).
Javasolt a szobabicikli hogy erősítse az izmokat amik valamilyen szinten át tudják venni a térdkalács megtartását a rossz/laza stb. szalagoktól....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!