Ezzel vajon elhajt a háziorvos?
Igazából elég vicces a dolog. Úgy kb. tíz éve volt egy focis balesetem: kapusként sikerült úgy elkapnom az erős labdát, hogy kattanásig hátracsuklott a kézfejem.
Hetekig nem bírtam mozgatni a fájdalomtól, de - ne kérdezzétek miért - nem mentem el vele háziorvoshoz, inkább használtam a bal kezem, és egy erős csuklószorítót.
Na, eddig nem volt különösebb problémám vele, de fél éve dobolni kezdtem, és egyszer csak meghalt a csuklóm megint. Gyakorlatilag bemelegítés, csuklószorító ide vagy oda, tíz percen belül annyira fáj, hogy be kell fejeznem a játékot. Terhelésre szintúgy.
Fogalmam sincs, mi történhetett vele, ami tíz év múlva jön ki, vajon komolyan vesz vele a doki? A térdem is rossz. Meg a csípőm. 23 éves vagyok. Tiszta vicc :D
"Ínhüvelygyulladás kizárva, a tanárom megnézte"
Azért szerintem NEM egy TANÁR az, aki ilyet meg tud állapítani, ez egy orvos feladata lett volna.
Az orvos meg - azon kivül, hogy igencsak letól, hogy eddig vártál - nem zavar el, hanem átutal az ortopédiára, meg valószinüleg teljes vérkép, illetve röntgen - mert az, hogy gyakorlatilag a többi izületeddel is baj van, nem normális ilyen idösen.
Köszönöm a válaszokat, így már azért egy fokkal lekesebben indulok el :)
A tanárom rendes zenetanár, alapjában véve tisztában van az ilyen sérülések tüneteivel, és kezelésével. Mivel nem ott fáj, ahol ilyen esetben kéne, és a panasz sem úgy jön elő, könnyű volt megállapítani, hogy nem ínhüvelygyulladás :)
Természetesen ő is zaklat, hogy menjek orvoshoz, de azt hiszem, egy kicsit viszolygok tőlük.
Ha elmentél volna a panaszoddal tíz evvel ezelőtt
(és kikezeltek volna), lehet most nem lenne ilyen gond-
Ha jól tudom, a reumatológia beutalóköteles, nem? Akkor előtte mindenképpen be kell néznem a háziorvoshoz.
"elmentél volna a panaszoddal tíz evvel ezelőtt
(és kikezeltek volna), lehet most nem lenne ilyen gond"
Nem lehet, hanem biztos :) Sajnos utólag hiába fő a fejem, mindig ilyen hülye voltam (lány létemre :D).
Teljesen mindegy. Lehet ha akkor elmentél volna 10 éve, akkor szépen ellátnak, de ha egyszer így vagy úgy megsérült, akkor érzékenyebb lehet, akkor is ha maga a Jóisten gyógyította volna meg.
Nekem pl 25 éve szilánkosra tört a kezem. Pöpecül összerakták a dokik, le a kalappal, de teniszezni már én sem fogok. Fekvőtámasznál is fáj, ropog. Ez van...vannak dolgok amin a dokik sem tudnak változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!