Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ezzel vajon elhajt a háziorvos?

Ezzel vajon elhajt a háziorvos?

Figyelt kérdés

Igazából elég vicces a dolog. Úgy kb. tíz éve volt egy focis balesetem: kapusként sikerült úgy elkapnom az erős labdát, hogy kattanásig hátracsuklott a kézfejem.

Hetekig nem bírtam mozgatni a fájdalomtól, de - ne kérdezzétek miért - nem mentem el vele háziorvoshoz, inkább használtam a bal kezem, és egy erős csuklószorítót.

Na, eddig nem volt különösebb problémám vele, de fél éve dobolni kezdtem, és egyszer csak meghalt a csuklóm megint. Gyakorlatilag bemelegítés, csuklószorító ide vagy oda, tíz percen belül annyira fáj, hogy be kell fejeznem a játékot. Terhelésre szintúgy.

Fogalmam sincs, mi történhetett vele, ami tíz év múlva jön ki, vajon komolyan vesz vele a doki? A térdem is rossz. Meg a csípőm. 23 éves vagyok. Tiszta vicc :D

2013. nov. 12. 11:49
 1/8 A kérdező kommentje:
Ínhüvelygyulladás kizárva, a tanárom megnézte, nem úgy fáj. Figyelte végig a technikám is, nem ilyen jellegű a probléma.
2013. nov. 12. 11:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy elhajt. Mond el neki őszintén, Ha fáj, köteles elküldeni mondjuk röntgenre stb. ha mégsem tenné erőltesd, a te érdeked, hogy megtudd mitől van. És említsd meg hogy a térded se oké.
2013. nov. 12. 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ínhüvelygyulladás kizárva, a tanárom megnézte"

Azért szerintem NEM egy TANÁR az, aki ilyet meg tud állapítani, ez egy orvos feladata lett volna.

Az orvos meg - azon kivül, hogy igencsak letól, hogy eddig vártál - nem zavar el, hanem átutal az ortopédiára, meg valószinüleg teljes vérkép, illetve röntgen - mert az, hogy gyakorlatilag a többi izületeddel is baj van, nem normális ilyen idösen.

2013. nov. 12. 12:09
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, így már azért egy fokkal lekesebben indulok el :)

A tanárom rendes zenetanár, alapjában véve tisztában van az ilyen sérülések tüneteivel, és kezelésével. Mivel nem ott fáj, ahol ilyen esetben kéne, és a panasz sem úgy jön elő, könnyű volt megállapítani, hogy nem ínhüvelygyulladás :)

Természetesen ő is zaklat, hogy menjek orvoshoz, de azt hiszem, egy kicsit viszolygok tőlük.

2013. nov. 12. 12:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Menj el a rheumatológiára
2013. nov. 12. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha elmentél volna a panaszoddal tíz evvel ezelőtt

(és kikezeltek volna), lehet most nem lenne ilyen gond-

2013. nov. 12. 12:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom, a reumatológia beutalóköteles, nem? Akkor előtte mindenképpen be kell néznem a háziorvoshoz.

"elmentél volna a panaszoddal tíz evvel ezelőtt

(és kikezeltek volna), lehet most nem lenne ilyen gond"

Nem lehet, hanem biztos :) Sajnos utólag hiába fő a fejem, mindig ilyen hülye voltam (lány létemre :D).

2013. nov. 12. 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy. Lehet ha akkor elmentél volna 10 éve, akkor szépen ellátnak, de ha egyszer így vagy úgy megsérült, akkor érzékenyebb lehet, akkor is ha maga a Jóisten gyógyította volna meg.

Nekem pl 25 éve szilánkosra tört a kezem. Pöpecül összerakták a dokik, le a kalappal, de teniszezni már én sem fogok. Fekvőtámasznál is fáj, ropog. Ez van...vannak dolgok amin a dokik sem tudnak változtatni.

2013. nov. 12. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!