Milyen érzés, ha eltörik egy csontod?
Tudtátok mozgatni a sérült részt? Feldagadt? Egyből nagy fájdalom jelentkezett vagy fokozatosan növekedett? Zsibbadt is?
Amatőr író vagyok, és az egyik történetemben szeretném leírni, hogy mit érez a karakter, amikor eltörik két ujj a kézfején, de én (szerencsére) még sosem éltem át csonttörést.
Megköszönném az "élménybeszámolókat".
Nekem a szárkapocs csontom tört el annak idején, és fel is dagadt a lábam. Lila meg kék-zöld foltok lettek rajta. Eléggé fájt, de tudtam mozgatni A kórházban, ahol megröntgeneztek, azt mondták , hogy csak zúzódás, és nincs eltörve. Így egy hétig törött lábbal jártam, mire elmentem az SZTK-ba, ahol kiderült, hogy törött. Nem zsibbadt.
Azt nem tudom, hogy egyből éreztem-e a fájdalmat, mert agyrázkódást is kaptam, amikor történt, ugyanis elütött egy rokkantnyugdíjas nő a kocsijával.
Ez az én kis élményem. Remélem nem zavaros.
Nekem a lábam tört el, a 2. lábujjam lábfejnél levő csontja.
Mozgatni tudtam, járni is, de fájt, nagyon feldagadt a lábfejem és piros volt. Meg másképp állt és "lifegett" a lábujjam.
Nem tudom mikor tört el, az első röntgenen nem vették észre, elküldtek reumatológiára, a következőn meg már gyógyult, így nem gipszelték be.
Az elején terhelésre egyre jobban fájt, pihentetéskor jobb volt. Pár hétig semmit sem változott, utána fokozatosan jobb lett, a duzzanat is lement.
Más testrészem nem tört el, bár a kézujjtörés annyiban jobb lehet, hogy nem azon jársz. Egy combtörés vagy orsócsont-törés biztos sokkal rosszabb, mint egy ujjtörés.
Kézujjra egyébként alusínt szoktak tenni meg Flector gélt stb.-t adnak rá.
Nekem a kezem tört el. Vagy egy percig csak szorongattam, és ilyen meleg érzés volt. Volt olyan pozíció, ahogy nem fájt.
Aztán bedagadt vagy 20 perc után... fura volt..
Nekem a kis ujjam tort el mert egy vaskapu odacsukta. Kulonosebb fajdalom nem maradt meg bennem szoval nem lehetet olyan veszes a fajdalom de nyilvan a sokk miatt volt. Amikor öltötték akkor fajt de rohatul arra emlekszem is. Aztan ugye sinbe kelett rakni meg befasliztak az egesz alkarom.
Jezusom most katom hogy 2013 as a kerdes.
Én nagyjából úgy éreztem, mintha egy ütéssel járó fájdalmat beszoroznál sokszorosan, és a legrosszabb pillanatokban feszítő érzést tapasztalsz erős forróságérzettel együtt. Ja és hallottam, ahogy törik a csont. De hiába írják több helyen ezt olyan jellegzetes/hátborzongató hangnak... szimplán olyan volt, mint mikor a csuklód recseg, vagy a bokád, ha körkörösen megmozgatod. Szóval nem volt hideglelős.
Tudott kellemetlenséget okozni viszont. Még gipszelés előtt megbotlottam, és ráléptem - ilyenkor akár nyugodtan elakadhat a karakter lélegzete, sírhat is, kiabálhat akaratlanul vagy valami. Szerintem. De aztán hirtelen el is múlik ez a nagyon erős fájdalom, és jön a melegség érzése.
Fáradt, türelmetlen és mérges is voltam a gipszes hetek alatt... meg lassú, és hát szerencsétlennek éreztem magam.
Ilyen volt.
Amikor pedig levették a gipszet, sokáig vigyorogtam :D Az egészben ez volt az egyetlen pozitív rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!