Fekvőgipsz 4 hétig?!

Mivel a hüvelyk- és a mutatóujjad szabadon van, lehet vele írni, ha csúnyábban is, csak kicsit gyakorolni kell. Én gimiben bal kézzel is megtanultam írni, pont egy törés miatt. Jó, úgy-ahogy, de akkor is.
Na látod, próbálgasd az írást vagy a másik kezeddel vagy a gipszessel. legalább lefoglalod magad. Ezzel órákig elszórakozhatsz.
De a kezeden meg úgyis csak 6 hétig lesz gipsz, ettől mehetsz egyetemre. Mankózni meg fogsz tudni, nyugi, kitartás!

Köszönöm kérdésed, délelőtt hazahoztak :) Itthon is feküdni kell, de azért jobb, mint a kórház sokkal. Egész jól elvagyok most, tv-zek, netezek..A mankózás egyedül nem megy a kezem miatt, csak a barátnőm segítségével.
Kérdeztem a dokit, hogy nem kaphatnék-e majd könnyített gipszet, mert a mostani nagyon nehéz..még az alkaromon is nehéz, de az még oké. De a lábamon tényleg iszonyat nehéz. De sajna nem ajánlotta, azt mondta szerinte jobb a hagyományos gipsz, mert jobban fixálja a törést, elvileg a könnyített nem olyan stabil. Neked a töréseid közül mindig hagyományos volt, vagy volt könnyített? Kezemre kérhetnék, azon gondolkodom, érdemes-e.

Hát sajnos a lábamra nem javasolta, emiatt, hogy nem olyan stabil elvileg :/ A kezemre szeretnék.
A lábamra szeptember 30-án kapok járógipszet, onnantól nem tudom, az még mennyi idő lesz.
A kezemnél a gipszlevétel október 3.
Most hogy ránéztem a naptárra,és szembesültem vele, jó soknak tűnik..

Húúú, nekem ilyen sok ideig sohasem volt gipszem.
A súlya miatt biztos jobb ez az újfajta. Mondjuk a lábam csak térd alattig volt mindig gipszelve, kivéve, mikor a combom törött el, de akkor meg mindegy volt, azzal a gipsszel nem lehetett mozogni egyáltalán.
Lehet a kezedre érdemes megpróbálni az újfajtát.

Üdv kérdező!
Nekem is volt már sípcsonttörésem,lábujjtól combtőig begipszeltek.
Szóval a legfontosabb,hogy ne hagyd el magad,akkor sem,ha most csak feküdni tudsz.Ne hanyagold el magad.Legyen rendszeres napirended,mit fogsz csinálni a köv.napon. Öltözz fel minden reggel az ágyban is legyen rajtad vmi.Én először annyira elhagytam magam,hogy meztelen feküdtem a takaró alatt,mondván vécére sem tudok kimenni,akkor meg bugyi is minek.Nem igaz,hülyeség volt,rájöttem aztán.
Segíts házimunkában is olyanokat,amiket fekve is tudsz csinálni. Mondjuk krumpli,vagy zöldségpucolás.Bár a kezed is gipszben van,nem tudom, ez menne-e. Vagy akkor bármi,amit tudsz így segíteni.
Aztán olvasás,tanulás,mindig legyen napirended,hogy mit fogsz elvégezni. Hidd el,így könnyebben elmegy majd az a pár hét idő.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!