Fekvőgipsz 4 hétig?!
10 nap múlva már úgy szaladgálsz mint egy kis gyermek, na jó nem, de már fogsz tudni járni. :)
Fájni fog, de fogsz bírni menni vele.
Nekem ugyanez volt, annyi különbséggel, hogy szilánkosra törtem a sípcsontomat, és bár fájt 10 nap múlva is, de már menni tudtam mankóval. Nem léptem rá, csak nem fájt, ha függőlegesen van a lábam, így tudtam menni házon- udvaron belül bárhová.
Mivel egyedül voltam otthon, így az első 10 napban, amíg nem tudtam felállni, addig ülő állapotban hátrafelé seggen csúszva nyújtott lábbal mentem vécére-konyhába-fürdőbe (magyarul húztam magam után a lábamat, és a hátammal tolattam a kezem, és az egészséges lábam segítségével), ami sokáig tartott, de muszáj volt.
A combcsont felső környékén lévő gipszet az első nap eltörtem, mert zavart, kényelmetlen volt.
Kis kalapáccsal, amit az ötvösök használnak neki kocogtattam (erős koccanás volt), és szépen elrepedt. Egyszerűen meghülyültem volna, ha úgy maradt. Ezután pedig pvc késsel levágtam. :)
Kb a combom felső harmadáig vágtam le.
De egy másik fekvőgipszemnél (egy túránál rossz helyre léptem, és zúzódás, illetve repedések lettek a lábamon) rajta hagytam. Ugye mivel törött volt, így jól mozgott, együtt mozgott a lábammal, nem zavart annyira.
Senki nem szólt semmit egyiknél sem. De ha kérdezné, akkor is azt mondanám, hogy 2 nappal azelőtt csináltam, hogy oda mentem.
Amúgy jól írja a másik válaszoló, hogy okkal van begipszelve ott is.
Úgy van, ahogy a második mondja, törés feletti ízületet is rögzítik.
Nekem 13 évesen a combcsontom tört el és akkor olyan felvőgipszben voltam, ami egész a derekamig ért. Talán 5-6 hétig lehetett fent. De mivel nekem műtötték is, ezért a fekvőgipsz után már nem kaptam járót, hanem kezdhettem rögtön mankózni.
Szóval ki kell bírnod neked is sajnos.
Hát az nagyon fájdalmas akkor, sztem nem normális.
Röntgenezni gipszen keresztül fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!