Futás előtti vízivás káros a gyomorra nézve?
Én speciel futás előtt 3órával eszek illetve 30perccel előtte iszok egy-két pohár vizet.
Közvetlen előtte nem éri meg mivel csak lötyögni fog benned :D Bár ez személyfüggő hogy mennyire zavar....
[U.I: Nekem fáj az oldalam ha közvetlen előtte sokat iszok, és hányingerem is van]
Miután vízről írsz, akkor biztosan ki lehet jelenteni, hogy semmiféle "kárt" nem teszel az emésztőszerveidben. Ha az átlagosnál-ami meglehetősen relatív-mennyiségű folyadékot veszel magadhoz közvetlenül futás előtt, akkor nem feltétlen csak a "lötyögéstől" érzed magad kicsit kényelmetlenül. Ha a rekeszizom felnyomódik, mert oly mértékben kitágítottad a gyomrod hirtelen, akkor a szív kissé fordulhat. Ez okozhat egy igen feszítő, bizonytalannak tűnő mellkastáji fájdalmat.
Nem értem, akármilyen meleg is legyen, hogy egyszerre miért is innál nagy mennyiségeket? Ha 24 óra alatt folyamatos és megfelelő a folyadékbeviteled-3-4,5 l- akkor teljesen felesleges pontosan a futás előtt "benyomni" 1-1,5 l vizet. Ha egy 3-4 dl-t megiszol az pontosan elég a fent említettek figyelembevételével. Futás után én rögtön nem is iszom, csak kiöblítem a szám, mert amikor már autózom hazafelé, akkor szakad rólam a víz. Itthon már elkezdem visszapótolni a vízvesztést, de apránként. Erre nem is figyelek már oda, berögzült. Nem szeretnék tudálékosnak látszani, de régóta futok, minden nap, sokat. Min.: 10,6 km. Nincs se szombat, se karácsony. Nem helyes, de így szoktam meg. Ebbe a vízivásos "buliba" nyáron azért hajlamosak vagyunk belecsöppenni.
Jó futást kívánok Neked, kevesebb vízzel! :)
üdv.: Rea
Tessék megkaptad a tökéletesen kielégítő választ Reától :D
Én speciel csak Hétfő-Péntek futok és akkor is csak 6Km... többi nap Workout :P....
Szerintem is egyébként fokozatosan vidd be a vizet a szervezetedbe, felesleges futás előtt tele vedelned magad....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!