Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Valakinek kisujj törése volt/van?

Valakinek kisujj törése volt/van?

Figyelt kérdés
Hogy zajlott hány hét rögzítés, kellet-e gyógytorna milyen lett a végeredmény?
2013. júl. 19. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem volt, igaz, el is mozdult, ezért kettő dróttal rögzítették X alakban. A műtét után 1 hétig volt síngipszem, utána pedig választhattam gipsz és orfit közül. Nekem orfit lett, igaz, fizetős, de azt letudják úgy, hogy csak a kisujjadra teszik rá, és azt ilyen hálóval rögzítik a csuklódhoz. Szinte bármit tudsz benne csinálni.

Úgy emlékszem, nekem 5 hétig volt az 1 hét síngipszen felül fenn.

Szóval 6 hét rögzítés volt, külön gyógytorna nem kell. Nekem miután kiszedték a drótokat (9 hét után, mert nem akart összeforrni..) utána nem tudtam hajlítani az ujjamat. Aztán minden nap picit erőltettem, miután a seb leesett, míg annyira nem tudtam behajlítani, hogy a góliát elemet meg nem tudtam vele fogni. Azzal szórakoztam mindig, hogy megszorítani :) aztán fokozatosan kisebb elemre váltottunk, bár 4 év után sem tudom a bébielemet megszorítani :)

Remélem mindent leírtam, ha kérdésed van, segítek!

Gyógyulj meg gyorsan!

16L

2013. júl. 19. 15:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm igen leírtál minden olyant amit tudni akartam nekem 3hete tört el de nem kell se műteni sem helyre rakni semmit, ma vettél le a sínt és egy hét múlva kell vissza mennem szerintem ott derül ki hogy szükséges-e a gyógytorna, még nehezen tudom mozgatni picit még lila meg dagi is de szinte már teljesen ki tudom nyújtani. Köszönöm még egyszer a kommented:)
2013. júl. 19. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a gyűrűsujjam törött el tavaly márciusban. És sajnos az alapperc, a tenyeremnél, ezért nekem begipszelték miatta az egész alkarom könyökig.

Először egy hétig gipszsínbe tették, ami úgy nézett ki, hogy a - hüvelykujjamat kivéve - az összes ujjam benne volt ujjhegytől könyökig. Utána körgipszet kaptam 4 hétre, ez is könyökig ért, de elöl már csak a törött gyűrűsujjam és mellette a kisujjam volt benne, összegipszelve. Nekem műteni nem kellett, mert kis elmozdulás volt csak a tört végek között, de mondjuk nem is gyógyult meg rendesen. Jártam utána gyógytornára és víz alatti ultrahangra is, de a gyűrűsujjam ma is csak félig hajlik be.

Jobbulást neked!

2013. júl. 19. 17:10
 4/6 A kérdező kommentje:
akkor én még szerencsés is vagyok, köszönöm a kommented:)
2013. júl. 20. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
IIgen badmeg, azzzal gépelek.
2013. júl. 24. 15:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Egy állat vagy..
2013. júl. 25. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!