Valakinek kisujj törése volt/van?
Nekem volt, igaz, el is mozdult, ezért kettő dróttal rögzítették X alakban. A műtét után 1 hétig volt síngipszem, utána pedig választhattam gipsz és orfit közül. Nekem orfit lett, igaz, fizetős, de azt letudják úgy, hogy csak a kisujjadra teszik rá, és azt ilyen hálóval rögzítik a csuklódhoz. Szinte bármit tudsz benne csinálni.
Úgy emlékszem, nekem 5 hétig volt az 1 hét síngipszen felül fenn.
Szóval 6 hét rögzítés volt, külön gyógytorna nem kell. Nekem miután kiszedték a drótokat (9 hét után, mert nem akart összeforrni..) utána nem tudtam hajlítani az ujjamat. Aztán minden nap picit erőltettem, miután a seb leesett, míg annyira nem tudtam behajlítani, hogy a góliát elemet meg nem tudtam vele fogni. Azzal szórakoztam mindig, hogy megszorítani :) aztán fokozatosan kisebb elemre váltottunk, bár 4 év után sem tudom a bébielemet megszorítani :)
Remélem mindent leírtam, ha kérdésed van, segítek!
Gyógyulj meg gyorsan!
16L
Szia!
Nekem a gyűrűsujjam törött el tavaly márciusban. És sajnos az alapperc, a tenyeremnél, ezért nekem begipszelték miatta az egész alkarom könyökig.
Először egy hétig gipszsínbe tették, ami úgy nézett ki, hogy a - hüvelykujjamat kivéve - az összes ujjam benne volt ujjhegytől könyökig. Utána körgipszet kaptam 4 hétre, ez is könyökig ért, de elöl már csak a törött gyűrűsujjam és mellette a kisujjam volt benne, összegipszelve. Nekem műteni nem kellett, mert kis elmozdulás volt csak a tört végek között, de mondjuk nem is gyógyult meg rendesen. Jártam utána gyógytornára és víz alatti ultrahangra is, de a gyűrűsujjam ma is csak félig hajlik be.
Jobbulást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!