Gipsz alatt szabad vakarni valamivel? Ti vakartátok?
Figyelt kérdés
2013. júl. 13. 23:35
1/10 anonim válasza:
Szabad vakarni, másképp nem is nagyon lehetne kibírni. Én kötőtűvel csináltam.
2/10 anonim válasza:
Elvileg nem lenne szabad, mert megsértheted a bőrödet a gipsz alatt és elfertőződhet a seb. Ki lehet azt bírni.
3/10 anonim válasza:
Fú, nekem kb. 20 éve gyerekkoromban volt eltörve a karom, és nekem is baromira viszketett, emlékszem... én is kötőtűvel csináltam, de legyél nagyon óvatos :D
4/10 anonim válasza:
Papám még fiatal korában amikor el volt törve a lába, jó sok hétig, flexel vágott egy kis ablakot a gipszen és ott vakarta, jobban hozzáfért. :D
5/10 anonim válasza:
Én vonalzóval csináltam, mert a kötőtűtől féltem, hogy tényleg felsérti. A hosszú vonalzó meg amúgy is szélesebb helyen tudott vakarni.
6/10 anonim válasza:
Nekem már párszor volt kéz/láb törésem és az egyik nagyon durván viszketett. Beletörtem a hurkapálcát, ceruzát, vonalzó végét :D vicces volt amikor levették :D
7/10 anonim válasza:
Én is a vonalzót törtem bele, amikor a lábam gipszben volt! :)
8/10 anonim válasza:
Nem szabad.
Ennek ellenére én is csináltam, mivel kellemetlenül viszketett. Szerintem ha óvatosan csinálod, akkor nem lesz baj, csak ne nagyon hegyes valamivel vakard.
9/10 anonim válasza:
én nekem most van eltörve mindkét karom, és borzasztóan viszket..szerintem megpróbálhatod hajszárítóval HŰVÖS levegőt fújni a gipsz alá de semmi kép sem meleget mert annak égési következményei lehetnek.ha a gipszed felett van szabad hej akkor ott dörzsölgesd vagy masszírozd attól a vérkeringésed jobb lesz és talán enyhíti a viszketést.ha ezek nem válnak be akkor jöhet a jól ismert kötőtű..:)
10/10 anonim válasza:
Volt otthon egy 4,5 mm vastag, 35 cm hosszú fém kötőtű és öntapadós tépőzár. Az öntapadós tépőzár puha részét szorosan rátekertem a kötőtű végére egy rétegben. Mivel nagyon erős a ragasztója - hiszen az ilyeneket több kiló megtartására tervezik - ezért nem jött le a tűről, sőt a végén is alig bírtuk letépni róla. Ez egy teljesen tökéletes eszköz volt a vakargatásra és semmilyen nyomot nem hagyott maga után. Sokkal hatékonyabb volt a szőrös felület, mintha csak egy sima eszközzel próbálkoztam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!