Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mitől fájhat a talpam, ha nem...

Mitől fájhat a talpam, ha nem sérült meg sosem?

Figyelt kérdés

Néhány hete a talpamban furcsa fájdalmat érzek,a középső részén egy vékony csík mentén.

Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani,mintha a középső lábujjam és a sarkam közé egy cérnaszál lenne kifeszítve,ami minden lépésnél annyira megfeszül hogy szinte elpattan.

Sosem volt semmilyen sportsérülésem,lábbal kapcsolatos betegségem.

2013. júl. 4. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem valami lábbeli probléma... Nincs új cipőd, vagy papucsod? Nem tudom, lány vagy-e vagy fiú, de nekem az általad leírt tünetek akkor szoktak jelentkezni, ha teljesen egyenletesen lapos talpú cipőben vagy papucsban vagyok.
2013. júl. 4. 21:10
 2/6 A kérdező kommentje:

általában teljesen lapos talpú cipőben járok,és igen akkor tapasztalom ezt az éles,"pattogó" fájdalmat.

lehetséges lenne hogy ez lúdtalp betéttel kiküszöbölhető? vagy valami súlyosabb,pl talp ín gyulladás? :(

2013. júl. 4. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyen témában voltam a múltkor az orvosnál. Reumatológusnál.

Kérdezte, miben szeretek járni. Mondtam, leginkább mezitláb, zokniban. Helytelen! Olyan lábbeli kell, ami tartja a talpadat, legyen benne az a bizonyos domborulat.

Mezitláb csak olyan helyen, ahol a talpad kapaszkodik.

Cseréld le a csuszmusz papucsot olyan lúdtalp megelőző félére. Két hét alatt megjavult a talpam!

2013. júl. 4. 21:19
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! most kérdeztem meg egy barátnőmet,aki szintén ilyen fájdalomra panaszkodott amikor eltört a bokája és újra járni tanult.

a hivatalos neve talp fascia gyulladás. :SS

2013. júl. 4. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Olyan lábbelit hordj, aminek kicsit emelni a sarkat, az rendes edzőcipők ilyen kialakításúak.
2013. júl. 4. 22:38
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! betettem a sportcipőmbe egy ilyen sarok+ talp emelő betétet és enyhült a fájdalom.. :)
2013. júl. 4. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!