Mitől fájhat a talpam, ha nem sérült meg sosem?
Néhány hete a talpamban furcsa fájdalmat érzek,a középső részén egy vékony csík mentén.
Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani,mintha a középső lábujjam és a sarkam közé egy cérnaszál lenne kifeszítve,ami minden lépésnél annyira megfeszül hogy szinte elpattan.
Sosem volt semmilyen sportsérülésem,lábbal kapcsolatos betegségem.
általában teljesen lapos talpú cipőben járok,és igen akkor tapasztalom ezt az éles,"pattogó" fájdalmat.
lehetséges lenne hogy ez lúdtalp betéttel kiküszöbölhető? vagy valami súlyosabb,pl talp ín gyulladás? :(
Ilyen témában voltam a múltkor az orvosnál. Reumatológusnál.
Kérdezte, miben szeretek járni. Mondtam, leginkább mezitláb, zokniban. Helytelen! Olyan lábbeli kell, ami tartja a talpadat, legyen benne az a bizonyos domborulat.
Mezitláb csak olyan helyen, ahol a talpad kapaszkodik.
Cseréld le a csuszmusz papucsot olyan lúdtalp megelőző félére. Két hét alatt megjavult a talpam!
köszönöm a válaszokat! most kérdeztem meg egy barátnőmet,aki szintén ilyen fájdalomra panaszkodott amikor eltört a bokája és újra járni tanult.
a hivatalos neve talp fascia gyulladás. :SS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!