Járógipszet kaptam (V.-ös lábközépcsont haránttörés), de ahogy megyek vele, a lábujjaim lelógnak a talajra. Hideg is a járda, meg koszos is lesz. A lábujjak alatt nincs gipsz. Normális, hogy lelóg a lábujjam, vagy rosszul gipszelték, vagy én nem tudok normálisan meni ezen a gumisarok-szerűségen, amit a gipszemre tettek? Van valakinek ilyen járógipszes tapasztalata?
Egy sízokni megoldja a problémád:D A lábujjakat soha nem gipszelik,hogy látni lehessen ha valami gond van a lábad vérkeringésével.Lehet ,hogy ők cisnálták meg bénán egyébként.
2012. szept. 21. 12:20
2/14 anonim válasza:
Szia! Nyugodj meg, azt úgy szokták felrakni :) Nekem is úgy volt... igaza van az előttem szólónak, húzz rá zoknit, az a megoldás... én mondjuk vászon szatyrot is kötöttem rá, próbáltam védeni a kosztól minél jobban, bár a sarka mindig kiszakadt, de azt meg lemostam :) Nem vettem sízoknit, hanem egy meglévőt felhúztam, de a sarkáig csak, mert ott amúgyis kiszakadna, felesleges arra bármitis húzz, amit sajnálnál, ha kiszakadna :P és aztán a vászon szatyi, de mondom, az is kiszakadt, de azért a célnak megfelelt :) Jobbulást!
2012. szept. 22. 07:55
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 22. 13:59
4/14 anonim válasza:
Nekem a lábujjaim alatt van egy gipsz támaszték. Ez védi a talajtól. Először tök kényelmesnek éreztem, de így nem nagyon tudom behajlítani a lábujjaimat. Szerintem ez sem jobb. A te gipszedre szerintem is a megoldás vastag zokni + zacskó esőben. Meg szerintem csak akkor menj vele utcára, ha muszáj.
2012. szept. 25. 16:00
5/14 A kérdező kommentje:
Az mondjuk valóban előhy, hogy tudom így tornáztatni a lábujjaimat. Nem tudom, nem hagyhatnám el az injekciókat? A lábujjtorna szerintem serkenti eléggé a vérkeringést a lábamban. A hasfalam már teljesen lila mindenütt, én nem fogom tovább szurkálni magam.
2012. szept. 26. 15:48
6/14 anonim válasza:
MINDENFÉLEKÉPP szúrd magadat! Nekem a térdműtéttel és a bokasérüléssel együtt (fél éva alatt) több, mint 90 injekciót kellett szúrjak a hasamba! Kibírtam, te is ki fogod...
ne akarj okosabb lenni az orvosoknál! Ha elég volna a lábujjtorna, akkor nem írták volna fel az injekciót! Véralvadásgátló, ezért nem ajánlatos játszani vele... Lóf@szt se ér magyarán a lábujjtornád, ha a bokádat nem tudod mozgatni, így a vér se kering úgy a lábadban, mint kellene... ha nem szívesen akarnál stroke-ot kapni, akkor adogasd csak szépen azt a szurit...!!!
2012. okt. 3. 14:36
7/14 anonim válasza:
Szia! Nekem is ugyanilyen törésem van. 2 napja vették le a járógipszet, Nekem az ujjak alatt is volt gipsz, felül nyitva, az ujjak látszottak. Én egy nagy zoknit húztam a gipszre, ez a bokámig védte a gipszet, és így kint is sokat mozogtam vele. Nekem a járósarok a talpam közepénél volt, jól tudtam vele közlekedni. Az injekcióra szükség van, a trombózis elkerülése érdekében. Mondjuk én is örültem, amikor már nem kellett injekciózni. Most, gipsz nélkül sokkal kevesebbet tudok mozogni, csak mankóval lehet, mivel ennek a sérülésnek a teljes gyógyulása hosszadalmas.
2012. okt. 6. 10:47
8/14 A kérdező kommentje:
Szúrom magam tovább, persze, csak már nagyon elegem van ebből a történetből.
Mivel nincs gipsz a lábujjaim alatt, zoknit sem sikerült ezidáig ráapplikálnom, hogy ne jöjjön le egy perc alatt. Mindegy, elvagyok vele már így is.
2012. okt. 6. 12:24
9/14 anonim válasza:
próbáld nyúlósabb zoknival, akkor továgg is fel tudod húzni, mint a lábujjad és nem esik le olyan könnyen. Csak vigyázz, hogy a sarokra ne kerüljön, mert kidobhatod a zoknidat... én is így jártam az egyik kedvenc zoknimmal :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!