Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Tudok-e még futni a gipsz...

Tudok-e még futni a gipsz levétele után?

Figyelt kérdés
Versenyzek és nem tudom lehet-e még folytatni ezután is :/

2012. szept. 2. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia:) Én is versenyzek,atlétikázok,bevolt gipszelve a lábam,igaz 1 hónapig rettenetesen fájt a levétel után,de 1-2 hónap és tudsz futni :D én legalább is futottam,és azóta is futok :) ez volt 2 éve
2012. szept. 2. 13:47
 2/8 EagleHUN ***** válasza:
100%
Közvetlen a levétel után még ne fuss vele, az hogy valami összefort az még nem jelenti azt hogy olyan erős is mint régen volt.
2012. szept. 2. 13:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Persze, idővel már nem is fogsz emlékezni arra, hogy el volt törve!

De ahogyan írták is, csak fokozatosan szabad ismét terhelni, lassan óvatosan.

Az, hogy el volt törve, egész biztosan nagy trauma, tragédia az életedben, no meg könnyen beszélek én, akinek szerencsére semmi bajom, de:

hallottál már arról a hegymászóról, a tv-ben is mutatták, (sőt ha jól emlékszem, ráadásul még magyar is), akinek amputálták a lábát, és most már műlábbal, de ismét fut, és már kisebb hegyeket ismét mászik.

Keress rá a net-en, járj utána ki is az, (valamelyik tv-híradóban pár hete volt róla néhány perc), vedd fel vele a kapcsolatot, hogyan kezdte újra, miként csinálja stb.

2012. szept. 2. 13:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet. Nyilván időbe fog telni, de ennek hossza a sérülés konkrét formájától is függ.

Hol tört el a lábad, kellett-e műteni is, meddig leszel gipszben?

2012. szept. 2. 23:24
 5/8 anonim válasza:
Nekem aug. 13.-án vették le... Már hajlik jól, bár a lefele lépcsőzés nehezen ment, de már fájdalom nélkül megoldható, ha jól lépek :D a futás még nem megy, mert azért elég merevek még ott az inak.. egyébként részleges bokaszalag szakadásom volt...
2012. szept. 3. 11:19
 6/8 A kérdező kommentje:
a lábfejemnél:középcsont(27 kiscsont)törött el :((((((
2012. szept. 3. 19:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom, biztosan nagyon fáj(t) is, no meg, hogy nem éppen kényelmes dolog. De hidd el, meg fogsz gyógyulni. Az biztos, hogy sokat fog számítani, hogy milyen lesz az utókezelés, és azt hogyan fogod tudni végigcsinálni. De éppen azért is fog könnyebben gyógyulni, mert korábban sportoltál, és edzésben tartottad.
2012. szept. 3. 20:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi kicsit megnyugtadtatok:)))
2012. szept. 5. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!