Ínhüvelygyulladással mit lehet kezdeni?
Visszatérő, már másodszor.
Krém, injekció, rögzítő.. de nem vált be.
Kinek mi használt?
Háziorvos azt mondta ha nem múlik el injekcio kúra után most sem akkor gipszbe kellene tenni.
Volt valakinek gipszben? Mennyi ideig es addig táppénzre kell menni?

Ahogy az első írja.
Sebészi javaslatra én első körben gipszet kaptam tavaly. 4 hét teljes tehermentesítés, ujjak gipszben és nyakba kötve kellett lenni.
Nem fájt 5 hónapig gipszlevétel után de aztán év végén megint kezdtem érezni.
Akkor műtét volt a javaslat már. Két hete műtöttek. 1 éjszaka volt csak bent, aztán johettem haza. Még 2,5 hétig leszek gipszben, aztán remélhetőleg rendbejon.
De valakinek a gipsz is segít!
Jobbulást!

Nekem min2 kezemet gipsz hozta helyre!
Nem egyszerre gipszeltek.
Viszont nekem a doki /nyíregyhaza/ picivel könyök fölé tette a gipszet.
Nem tudom ettől jött e helyre mert először nagyon nem tetszett hogy ekkora a gipsz de nekem azóta nincs gondom!

Köszönöm!
Pénteken voltam még mr vizsgálaton is.
Sebészi javaslat a gipszelés :(
Nagyon nem akartam gipszet.
Háziorvos kiírt és hétfőn kell mennem a gipsz felrakásra. Addig felkötés meg fásli van rajta.
De nekem azt nem mondta hogy könyök fölé gipszelik : O
Amit tudok hogy minden ujj be lesz gipszelve. Ezt hogy kell elképzelni?
Fogni egyáltalán nem tudok?
Mert azt mondta hogy kísérővel menjek a gipszelésre is.
Én egy könyök fölé érő gipszet biztos nem bírok ki :(
4 hétre kapom.

Azóta már voltál gipszelésen mert hétfőt írsz.
Nekem könyök fölött kb 10 centivel ért véget a gipsz , L alakban volt a kezem. Ujjak is gipszben voltak.
Ahogy írtam 1-1 hónapig mindkét kezem.
Nem tudom van e összefüggés de egyik haveromat kétszer gipszelték mert kiujult és neki csak egy sima konyekig erő gipsze volt sőt ha jól emlékszem ujjakat sem gipszeltèk.
Használni kell a felkötőt főleg így könyök fölötti gipsznél mert nekem ezt hangsúlyozták is hogy ne lógjon.
Viszont nézd a jó oldalát, a gipszben nem fog fájni a kezed. Nekem anno pár nap után már jobb volt..
Igen ez a 4.napom gipszben. De nem vagyok meggyőződve hogy jól döntöttem. Azóta két ismerős is azt mondja hogy ki fog újulni és akkor újra gipszbe rakják vagy műtik is és ugyanúgy gipsz utána is :(
Végig táppénz ráadásul amíg fent a gipsz hiába irodában dolgozom de az egész fel van kötve és az ujjaim teljesen be lettek gipszelve. Azt hittem valamennyire kint lesznek a gipszből de az egészet mint egy 4 ujjas kesztyű úgy rögzíteni kellett.
Egy hetesen kontroll de lehet kérem a levételt mert ez nekem sok ..

Szerintem ennyire ne aggódj ezen. Bird ki a gipszet, hidd el van rosszabb is.
Nekem 2x volt gipszben a kezem emiatt szintén ahogy írod minden ujj begipszelve. Se fogni semmit nem tudtam. Táppénz volt 1 hónapig amíg le nem vettèk a gipszet. Először 3 hét aztán mivel kiujult a másik doki 5 hétre gipszelt. Kibírtam azóta jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!