Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hasi sérvvel, illetve csigolya...

Hasi sérvvel, illetve csigolya-kiboltosulással lehet tácolni, vagy fel kell adnom ezt a vágyam?

Figyelt kérdés

Régóta szerettem volna kortárs táncra járni, persze hobbi szinten űzném. Természetesen addig vártam, mígnem kialakult 1-2 hasi sérvem. Szerintetek fel kell adnom ezt a vágyamat így, vagy lehetséges így táncolni? A csigolya-kiboltosulással egy ideig jártam gyógytornára, de most 2025-től komolyabban szeretnék vele foglalkozni, hátha vissza tudom fordítani a folyamatot, mert elvileg az lehetséges. A sérvekkel nem tudom mi a helyzet, az biztos, hogy egyelőre kisebb hasi sérvek, egy biztosan van, a másikról majd kiderül, hogy az-e, sebészhez megyek majd. De ki tudhatja pontosan, hogy kortárs tánc táncolható-e így? Gondolom egy sebésznek fogalma sincs, milyen mozdulatokkal jár. Ki tudja ezt megmondani? Valamilyen sportorvos?

Amúgy 34 éves vagyok, nem tudom ez számít-e.

Előre is köszi!

ma 02:34
 1/1 anonim ***** válasza:
A táncos kollégák általában ismerik az anatómiai dolgokat, a doki meg kifejezetten ismeri a javallatokat. A konkrét esetre lehet mondani konkrétat. Nálam pl köldöksérvnél megkérdeztem a dokit, hogy karatézhatok-e vele. Azt mondta, hogy nyugodtan, mindaddig amíg nem fájdalmas vagy nem záródik ki. Ebben igaza volt.
ma 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!