Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hasi sérvvel, illetve csigolya...

Hasi sérvvel, illetve csigolya-kiboltosulással lehet tácolni, vagy fel kell adnom ezt a vágyam?

Figyelt kérdés

Régóta szerettem volna kortárs táncra járni, persze hobbi szinten űzném. Természetesen addig vártam, mígnem kialakult 1-2 hasi sérvem. Szerintetek fel kell adnom ezt a vágyamat így, vagy lehetséges így táncolni? A csigolya-kiboltosulással egy ideig jártam gyógytornára, de most 2025-től komolyabban szeretnék vele foglalkozni, hátha vissza tudom fordítani a folyamatot, mert elvileg az lehetséges. A sérvekkel nem tudom mi a helyzet, az biztos, hogy egyelőre kisebb hasi sérvek, egy biztosan van, a másikról majd kiderül, hogy az-e, sebészhez megyek majd. De ki tudhatja pontosan, hogy kortárs tánc táncolható-e így? Gondolom egy sebésznek fogalma sincs, milyen mozdulatokkal jár. Ki tudja ezt megmondani? Valamilyen sportorvos?

Amúgy 34 éves vagyok, nem tudom ez számít-e.

Előre is köszi!

dec. 15. 02:34
 1/2 anonim ***** válasza:
A táncos kollégák általában ismerik az anatómiai dolgokat, a doki meg kifejezetten ismeri a javallatokat. A konkrét esetre lehet mondani konkrétat. Nálam pl köldöksérvnél megkérdeztem a dokit, hogy karatézhatok-e vele. Azt mondta, hogy nyugodtan, mindaddig amíg nem fájdalmas vagy nem záródik ki. Ebben igaza volt.
dec. 15. 02:58
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Ugyanezt mondta a sebész a sérvemre, ráadásul kiderült, hogy csak egy sérv van, egy apró a köldököm felett, azt mondta, ha nem fáj, csináljam nyugodtan, ezért ne adjam fel. Ha meg megnő, kiveszi. Mondjuk néha nekem már egy megerőltetőbb, tempós séta után is kicsit meg tud fájdulni, szóval nem tudom mi lesz, de mindenesetre ezt ajánlotta. A csigolya dolog még kérdéses.

jan. 1. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!