Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A korcsolya pálya melletti...

A korcsolya pálya melletti egészségügyi embernek mi is a dolga?

Figyelt kérdés

Tegnap korcsolya pályán voltam a családdal. A lányom elesett és a lába befordult maga alá.

Volt ott egy fiatal srác egyedül egészségügyes, szólunk neki, hogy jöjjön és nézze meg. Erre beszól, hogy hozzuk le a pályáról mert sokan vannak és nem szeretné kockáztatni azt, hogy elüssék vagy elcsússzon. Hát de mondom gyere már ide, hát hogy vigyük le mikor járni se bír? Erre ő csak folytatta, hogy "hábbllábláblá ábláblá blablatyaahaatya" (szerintem ezzel röviden, tömören összefoglaltam a mondandóját).

Mondom ilyen nincsen, nagy nehezen a feleségemmel levonszoltuk. Leültettük oda egy székre, felületesen megvizsgálta majd annyit mondott, hogy be kell vinni a kórházba röntgenezni vagy mentőt kell hívni, mert nem lehet kizárni a csonttörést sem. Aztán azt mondja ennyi, ő ezzel megtett minden tőle telhetőt.

Hát de mondom neki figyelj már haver, legalább alapszinten lásd már el, rögzítsd már neki, hogy ne fájjon neki vagy valami. Aztán megint elkezd hablatyolni háblaaablá blaaabbhalala allblabla bla...

Aztán mondom akkor jólvan hagyjuk, hívjon egy mentőt. Úgyhogy hívott neki egy mentőt és ők legalább szakszerűen ellátták és bevitték.

Minek vannak ott ezek az emberek ha nem csinálnak semmit?

nov. 26. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem traumatológusok meresztik ott a feneküket mobilröntgennel meg gipszelővel. Talán van nála Betadin vagy egy elsősegély szett és az elmondottak alapján inkább olyan, mint az úszómester, a biztonságos korcsolyázás vezényléséért felel.
nov. 26. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát,tuti hogy nem az hogy embereket cipeljen le a jégről
nov. 26. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
19%
Csakúgy vannak, mert előírás, de amúgy teljesen felesleges. A jégbe még belefulladni sem lehet, mentőt meg bárki tud hívni a hümmögés után.
nov. 26. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk felszaakadz volna a szája, akkor max beköti és úgy hív mentőt. De egy lehetséges töréssel mihez kezdjen? Felhasítsa ott helyben a gyerekedet?
nov. 27. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem az a dolga, hogy esetleg ő is összetörje magát, mert valaki belekorcsolyázik.

Leviszitek a gyereket, megnézi, mentőt hív. Ennyi.

tegnap 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Meg: rögzítse. Tudod, te milyen kva fájdalmas, hogyha érzéstelenítés nélkül bolygatnak egy "csak megrándult" végtagot? Látszik, hogy életedben nem volt törésed, különben nem mondanál ilyeneket.

Nekem volt, és sikoltoztam a fájdalomtól, mikor sínbe tették. Kaptam rá gyógyszert, de nem volt idejük negyed órát várni, míg hat, ez nem foghúzás, hogy jó, várunk 10 percet, aztán csinálunk bármit. Hogyne.

tegnap 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!