Hogy kell ellátni egy mélyebb vágást?
Figyelt kérdés
Egy nagyon jó barátnőm vagdossa magát. És mostanában eléggé mélyeket vág. Mondtam neki, hogy ez már nem játék és szerintem lassan varrni kéne őket. Viszont ő nem szeretné ha baj lenne belőle de a sebeket pedig muszáj lenne ellátni. Szerintetek ha mull lapot betadinnal bekenünk rátesszük a sebre és gézzel/pólyával körbetekerjük, aztán hagyjuk pihenni, jobb lesz ?szept. 10. 18:05
1/8 anonim válasza:
Igen, ha eláll a vérzés meg fog gyógyulni, de csúnyább lesz a heg, mintha varrnák.
2/8 anonim válasza:
De jó lenne foglalkozni a problémával, elmenni pszichológushoz, mert egyszer "olyat" vág, hogy ott vérzik el.
4/8 anonim válasza:
Igen, amit leírtál segíthet, viszont ezzel, hogy lekezelted a sebet, nincs megoldva a probléma. Hosszabb távú megoldást az jelent, ha a probléma forrását kezelik, azt pedig ilyen esetben már pszichiáterre tartozik.
5/8 anonim válasza:
BArátod, aha...
Fordulj szakemberhez, amíg nem késő.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
(A sebösszehúzó lehet nem rossz ötlet) #5 tényleg a barátnőmnek kell, magamnak nem csinálnék ilyet, neki szeretnék segíteni csak
szept. 10. 20:59
7/8 anonim válasza:
Szakember segítsége kell a barátnődnek.
8/8 veszettkecske válasza:
Elsődlegesen psziho-szaki.
De a kérdésre a válasz amit a 3-as írt: seb-összehúzó tapasz:
12 évesen este csempés lépcsőn szétcsaptam a térdem (lehetett látni a térdkalácsot ha széthúztam) és csak másnap jutottam orvoshoz. " Kb 2 öltés kellett volna, de mivel másnap mentünk a doki azt mondta így már nem varrja, hanem egy vékony csík leukoplaszt szerűséggel összehúzták és szerintem szebben gyógyult, mint ha varrták volna. Azóta már 1x magamnak is alkalmaztam sikerrel :) A fertőtlenítés fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!