Kézen levő nem nagy sebeket (amelyeket pl. vágás okozott) jobb lefedni sebpatasszal, vagy jobb szabadon hagyni? Hallottam mindkét dolgot már.
Figyelt kérdés
Hogyan gyógyul gyorsabban?
Illetve ha sebtapaszt használunk, azt hány napig ajánlott?
szept. 3. 18:42
1/7 anonim válasza:
A sebtapasz megvédi a külső szennyeződéstől, így nem fertőződik el. Hivatalosan fertőtlenítés után, jobb ha betapasztod.
Nekem jobban bejött, amikor inkább szabadon hagytam, és a tapasz is zavar a házimunkában.
2/7 anonim válasza:
Otthon szabadon de mikor utcan hasznalod, leragasztani
3/7 Ypszilon1980 válasza:
Szabadon jobb, de ha dolgozol pl., vagy érheti szennyeződés, akkor jobb leragasztani, ha a seb olyan mértékű. Egy karcolást nem kell lefedni.
5/7 Ypszilon1980 válasza:
Ezt lehet szabadon hagyni, de ha pl fáj, vagy irritálja valami, meg sokat vagy kint a napon és ha égeti, akkor fedd le.
6/7 A kérdező kommentje:
Gondolom, ha pl. mosogatok, akkor is rakjak rá sebtapaszt, ugye?
szept. 3. 22:41
7/7 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam, hogy a kisebb sebek is gyorsabban gyógyulnak lefedve, de az ellenkezőjét is olvastam már...
szept. 3. 22:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!