Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lábköröm eltávolítása? Lehetsé...

Lábköröm eltávolítása? Lehetséges?

Figyelt kérdés
Sportoló vagyok, balettozom és versenytáncolok. A nagylábujjamon a köröm sok problémát okoz ha be van nőve. Lehetséges a teljes köröm eltávolítása sport miatt? Megcsinálnák? Mennyire fáj?

2024. aug. 30. 11:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem hogy az egxik körmömet csúnyán bevertem mert megbotlottam. Nem tudok spiccelni se valamint elég kék az egész.
2024. aug. 30. 11:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp ortopédushoz kellene menned ezzel a problémával. Létezik ilyen,hogy eltávolítják a körmöt, de szerintem ebben ne ránk,hanem egy szakemberre hallgass,mert nem visszafordítható a dolog. (Van implant,de az nem ugyan olyan)
2024. aug. 30. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell az egész körmet levenni, ha csak egy helyen be van nőve. Elmész sebészetre ott kivágják a benőtt oldalának egy részét. Utána 3 hét pihenő, és újra balettozhatsz.
2024. aug. 30. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Sebészeten le tudják venni az egész körmöt, de visszanő. Ha balettozol, örök életre tönkre teheted a lábkörmeidet. :(
2024. aug. 30. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:

4

Nem veszik le az egész körmöd, ha csak egyik oldala van benőve.

2024. aug. 30. 21:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Talán ne hagyd, hogy benőjön! Mondjuk pedikűrözz! Szerinted az isten tévedésből teremtette a körmöket, tök fölösleges szemétként?
2024. aug. 31. 03:51
 7/9 A kérdező kommentje:
6 nehogy azt hidd hogy nem pedikűrözöm. Pedikűröshöz pedig felesleges lenne elmenni mert egy hosszabb verseny után ugyanúgy nézne ki.
2024. aug. 31. 09:44
 8/9 anonim ***** válasza:
A benövés nem normális, és szakember elejét tudja venni.
2024. aug. 31. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyetlen tartós megoldás létezik a problémára: a lézeres körömágy plasztika.

Ez azt jelenti, hogy az érintett szélén lézerrel kiégetit a körömtermelő sejteket, így befelé már nem tud nőni, csak előre. Nem olcsó, de végleges megoldás, soha nem újul ki többet.

Privátban adok orvos nevet is, ha érdekes.

2024. szept. 3. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!