Lábköröm eltávolítása? Lehetséges?
Figyelt kérdés
Sportoló vagyok, balettozom és versenytáncolok. A nagylábujjamon a köröm sok problémát okoz ha be van nőve. Lehetséges a teljes köröm eltávolítása sport miatt? Megcsinálnák? Mennyire fáj?aug. 30. 11:25
1/9 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem hogy az egxik körmömet csúnyán bevertem mert megbotlottam. Nem tudok spiccelni se valamint elég kék az egész.
aug. 30. 11:26
2/9 anonim válasza:
Mindenképp ortopédushoz kellene menned ezzel a problémával. Létezik ilyen,hogy eltávolítják a körmöt, de szerintem ebben ne ránk,hanem egy szakemberre hallgass,mert nem visszafordítható a dolog. (Van implant,de az nem ugyan olyan)
3/9 anonim válasza:
Nem kell az egész körmet levenni, ha csak egy helyen be van nőve. Elmész sebészetre ott kivágják a benőtt oldalának egy részét. Utána 3 hét pihenő, és újra balettozhatsz.
4/9 anonim válasza:
Sebészeten le tudják venni az egész körmöt, de visszanő. Ha balettozol, örök életre tönkre teheted a lábkörmeidet. :(
5/9 anonim válasza:
4
Nem veszik le az egész körmöd, ha csak egyik oldala van benőve.
6/9 anonim válasza:
Talán ne hagyd, hogy benőjön! Mondjuk pedikűrözz! Szerinted az isten tévedésből teremtette a körmöket, tök fölösleges szemétként?
7/9 A kérdező kommentje:
6 nehogy azt hidd hogy nem pedikűrözöm. Pedikűröshöz pedig felesleges lenne elmenni mert egy hosszabb verseny után ugyanúgy nézne ki.
aug. 31. 09:44
8/9 anonim válasza:
A benövés nem normális, és szakember elejét tudja venni.
9/9 anonim válasza:
Egyetlen tartós megoldás létezik a problémára: a lézeres körömágy plasztika.
Ez azt jelenti, hogy az érintett szélén lézerrel kiégetit a körömtermelő sejteket, így befelé már nem tud nőni, csak előre. Nem olcsó, de végleges megoldás, soha nem újul ki többet.
Privátban adok orvos nevet is, ha érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!